– Det var dramatisk når det sto på. Vi visste jo ikke noe om hva slags angrep dette var, sier Bråthen.

Han og kamerater fra Tinn er på musikkfestivalen Tons of Rock som arrangeres på Ekebergsletta. Fredag kveld var de ute på byen på en bar omkring 250 meter lenger ned i gata.

– Vi sto ute på fortauet av Heidis bar da vi hørte skuddene. Det hørtes ut som et eller flere helautomatiske våpen. Vi fikk beskjed om å trekke inn i lokalet. Det var en ganske spent og trykka stemning, sier han.

– Sterke inntrykk

– Vi så blant annet to jenter løpe gråtende nedover gata. De var ikke fysisk skadd, men det var mange hysteriske folk rundt omkring, legger Bråthen til.

Etter at personer kastet seg over gjerningsmannen og politiet fikk avvæpnet mannen og situasjonen, slapp Christian og de andre gjestene ut på gata igjen.

– Da var det fullt av politi og ambulanser der oppe. I det hele tatt var det sterke inntrykk og ganske vilt.

Odin Aunan Adelsten Bohmann og ektemannen Børge Alexander Aunan Bohmann var i går kveld nær ved å være midt i sentrum av dramaet som utspilte seg i Oslo sentrum.

To personer er drept, ti alvorlig skadd og elleve lettere skadd etter skytingen.

Skytingen startet i 1.15-tida da en mann kom til utestedet Per på hjørnet utenfor Oslo tinghus. Der forteller vitner at han tok ut et våpen fra en bag og begynte å skyte. Politiet bekrefter at to personer ble drept på utestedet. Politiet bekrefter til NTB også at det trolig var der skytingen startet.

Politiet har siktet en 42 år gammel mann for terror og etterforsker for fullt om det er et hatmotiv eller psykiatri som ligger bak skytingen i Oslo sentrum.

Den 42 år gamle mannen er siktet for drap, drapsforsøk og terrorhandlinger etter skytingen ved flere utesteder i Oslo sentrum natt til lørdag.