Selv om dommedagsprofetene har varslet elendighet med strøm og renter, lite mat i kjøleskapet, og det som verre er, så tror jeg vi står det over.

Uansett har det vært helt enormt å følge våre idrettsutøvere den siste tiden. Og vi snakker altså om sommeraktiviteter.

Tenk at vi har Europa og kanskje verdens heteste idrettsnavn i disse dager. I verdens største idrett, og større blir det vel ikke? At det finnes en del supportere av andre lag, som Liverpool og Manchester United, som ikke synes det er stas med Erling Braut Haaland, kan jeg leve med. Ja til og med at de samme tilhengerne mener han får alt servert, får vi stå over med. At jærbuen knapt er borti ballen og allikevel scorer i bøttevis er spesielt.

Jeg har en kamerat som har en forbløffende lik statistikk som Haaland. I en B-kamp for en del år siden mellom Herkules og Skarphedin i Bø-hallen, debuterte Kjetil «Tjukken» Straume som spiss for Herkules i en alder av 52 år.

«Kules» tapte 27-2 med ni mann på banen, og tjukken var nær ballen de 28 gangene han begynte med ballen, pluss to målgivende til lagkamerat Jørn Westli. 30 touch på en kamp er vel noe høyere enn Haaland, men med noe dårligere lagkamerater, så er vel det greit.

Selv må jeg innrømme at antall touch på fotballbanen har dabbet noe av, men heldigvis vet jeg hva det kommer av. Det er ikke alderen, men for dårlige medspillere!

Når vi først er inne på gode fotballspillere, så er det vel også verdt å nevne at vi har en av verdens beste servitører i Martin Ødegaard. Kapteinsbindet har han også fått i en storklubb som Arsenal. Verdt å ta med er også at vi har flere kvinnelige stjerner i fotballen, som Ada Hegerberg, som er en av de best betalte fotballdamene, med årslønn som Brauten tjener på en uke. Rimer ikke helt det.

At vi har verdensstjerner som Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen i tradisjonelle løpsøvelser er nesten i Haaland-klasse, og jeg må innrømme at friidrett er fullt på høyde med fotball underholdningsmessig.

At våre løpsmaskiner må gjøre nærmest rent bord for å ha en årslønn som tilsvarer en snau månedslønn for Haaland, er egentlig rein galskap. Noe av inntekten til Jakob går i alle fall til å påføre kroppen skrifttegn og symboler, som ser helt grusomt ut spør du meg, men fortsetter han å springe fort, kan han bruke så mye blekk på kroppen han vil for meg.

Fullt så jålete er ikke vår golf ener, Viktor Hovland. Selv om han har en klokke, som viser det samme som mitt ur, men er verdsatt til nesten 5 millioner kroner. I den amerikansk dominerte idretten har Hovland den X-faktoren som Haaland har og er vel ikke langt unna City-spilleren i lønn. At kameraten til Hovland, Casper Ruud, hevder seg helt i verdenstoppen i tennis, står i alle fall ikke noe tilbake for vårt golfess.

Ikke har han tatoveringer heller, og det liker jeg. Sånn passe irriterende er det vel også for våre svenske venner, at vi til og med er bedre enn dem i deres gamle paradegren, tennis. Nå har de snart bare hockey igjen, ja og speedway da. Slikt kunne en jo fortsatt og juble for våre nye verdensmestere i sykkel, våre verdensenere i sandvolleyball, triatlon, ja vi er skrekkelige gode i idrett. Og snart blir det mer jubel, for da er det vinter.