Gå til sidens hovedinnhold

- Vi får jo nesten ingenting lenger

Artikkelen er over 2 år gammel

PORSGRUNN: Det er blitt tøffere tider for Vera på Varmestua. Men i går fikk hun en kjærkommen gave på over 40 000 kroner.

Det er godt over 20 år siden hun valgte å vie livet sitt til de fattige og hjemløse i Porsgrunn. På Varmestua lager de 6000 middager i året, men det er blitt tøffere tider. Maten som de tidligere fikk fra butikkene, får de sjelden lenger. Dermed er gaver som de fikk i dag, svært kjærkommen.

100 kjøttkaker og 10 kg poteter

Mens kundene jubler over at mat som snart går ut på dato selges billig i butikken, går det hardt utover Varmestua.

– Vi får nesten ingenting lenger, sukker Vera, som lager 6000 middager til Varmestuas brukere hvert år.

Hun er i full jobb og hver eneste dag går med til arbeidet på Varmestua. Hun sykler fra butikk til butikk og ber om mat butikkene ikke kan selge lenger.

– Én middag kan bestå av for eksempel 100 kjøttkaker og en 10 kilos sekk med poteter.

Det er ikke rart hun trenger penger.

Legges ned

Mandag hadde hun et hjertelig møte med styret i stiftelsen Skrukkerød gård, ordfører Robin Kåss og rådgiver i rådmannens stab Dag Steen-Hansen.

Skrukkerød gård legges ned, og i den forbindelse hadde de et ønske om å gi bort over 42 000 kroner som de hadde stående på bok.

– Vi blir eldre og det er ikke lenger noe til å drifte Skrukkerød gård, dermed var det ikke annet å gjøre enn å avvikle, sa leder Knut Helge Bjaaland.

– Vanskelig å få tak i mat

Robin Kåss mente det var en god ting å gi de resterende pengene til Varmestua.

– Det er veldig flott at dere gjør dette. Dere tenker ut av boksen og på en annen målgruppe enn de dere er vant med å hjelpe. Jeg er helt sikker på at pengene kommer veldig godt med, sa Kåss.

Og Vera kunne ikke annet enn å smile.

– Fantastisk! Vi får jo ikke så mye fra butikkene lenger, så dette kommer veldig godt med. Vi har mellom 40 og 60 til middag her hver mandag, onsdag og torsdag, i tillegg gir vi ut en matpose til hver, hver torsdag, sånn at de har litt over helgen. Nå kan vi bare gi ut matposer annenhver torsdag, for det er vanskeligere å få tak i mat nå. Så at dere støtter oss med så mye penger, er vi veldig glade for, avslutter Vera Pedersen på vegne av Varmestua.