I tillegg til Swifan Eolh & the Mudra Choir og Tusmørke kommer Actionfredag, som erstatter Jordsjø. Konserten arrangeres av Grenland jazzklubb. Swifan Eolh & the Mudra Choir startet i 2015 og ga ut debutalbumet sitt, The Key» i 2019. Slippfesten hadde de i Porsgrunns kulturhus. Senere spilte de blant annet på John Dee i Oslo og Close to the rain-festivalen i Bergen.

– I Porsgrunn varmet vi opp for Gong på RiP i 2017. Det var vår debutkonsert, forteller Rune Bjørnflaten. Gong er et psykedelisk progrockband som ble etablert av den australske hippien og musikeren Daevid Allen i 1967. Swifan har også varmet opp for Motorpsycho og Magic Pie. Låten «Earth, Shakes, Rattles`n`rolls» var med på cd-en som fulgte bladet Prog Magazine.

- Grenlandband som gjør det godt

På fredag blir det progrockstemning på Ælvespeilet.

– Tusmørke har gitt ut ni kritikerroste album. To band med røtter i Grenland gjør det altså godt i Norge og resten av verden. Jeg vokste opp sammen med Bendik Momrak og Kristoffer Momrak, som spiller i Tusmørke.

- Vi spilte i samme band på 80-tallet, Captain Cumulonimbus & his Wondrous Cloudship, og musikken vi spilte inn i 1996 skal utgis på Apollon records neste år.

Etter konserten på Ælvespeilet skal vi spille på Blitz i Oslo, forteller Rune Bjørnflaten, som også har ansvaret for å booke konserter for Grenland Jazzforum. I tillegg står han bak Facebook-gruppen Progrock i Vestfold og Telemark, som har nærmere 200 medlemmer.

– En del av dem tar turen. Vi tar sikte på å fylle sal 2, som har plass til 150 mennesker.

- Strålende anmeldelser

- Progrock er en smeltedigel av mange forskjellige sjangre, sier Rune.

I tiden etter slippfesten i Ælvespeilet preget konoraen kulturlivet.

- Nå har Swifan nytt album på trappene og satser på å få flere spillejobber. Vi fikk strålende anmeldelser for debutalbumet, blant annet i Scream Magazine og Norway Rock Magazine. Nå jobber vi mot festivaljobber i land som Tyskland, England og Spania.