Gå til sidens hovedinnhold

– Vi er Telemarks beste

PORSGRUNN: (Urædd-Tønsberg Nøtterøy 2 40-30) Urædd-maskineriet kjører på videre og er ubeseiret i sesongens fem første kamper, men de vil ikke snakke om opprykk. Ennå.

– Jeg er veldig fornøyd med det vi viser utover i kampen. Vi går tøft på skytterne deres og er tålmodige i angrep. En god prestasjon, smiler Leo Naper Lindberget.

Naper Lindberget var et konstant uromoment på gjestenes strek, og banet vei for Urædds skyttere samtidig som han også sto bak åtte scoringer.

– Det fungerer bra i dag, og jeg er fornøyd med både laget og egen innsats. Det var jo egentlig i fjor vi skulle satse, men pandemien utsatte det ett år. Det førte til at vi er litt få spillere, men vi som er igjen er et godt lag, forklarer 18-åringen.

Strekspilleren gikk fra Kragerø til Runar for noen sesonger siden, nå er han en av stjernene på et velfungerende Urædd-lag.

– Jeg dro fra Kragerø for å spille i Bringserien med Runar. Der ble jeg kjent med en del av gutta som jeg spiller sammen med i Urædd i dag. Vi har et godt samspill, så får vi se hvor høyt vi ligger ved sesongslutt, sier Kragerøgutten.

– Rykker dere opp?

.- Vet ikke helt, men vi er i hvert fall Telemarks beste lag, smiler Naper Lindberget.

Ingen tvil

Rune Bjaaland nikker samtykkende til strekspillernes kommentar. Han mener sesongstarten levner liten tvil om hvem som er best i Telemark.

– Nei, det er helt klart. Vi slo jo Herkules tidligere og topper tabellen, så der kan det ikke være noe tvil, forklarer Urædd-treneren.

Tabelltopp kan nesten virke litt overraskende på den rutinerte treneren. Han synes spillerne har prestert over evne så langt i sesongen.

– Gutta har jo overprestert i høst. Evensen, Sørensen, Bjaaland og Lindberget drar virkelig i lasset her, og vi vinner med ti mål mot et godt rekruttlag til en eliteserieklubb. Selv om vi periodevis i dag slipper inn altfor mye mål, så er det veldig god kvalitet over det offensive. Alt i alt en sterk prestasjon, roser Bjaaland.

Heller ikke treneren vil diskutere opprykkssjansene.

– Nå har vi en meget tøff match mot Haslum 2 neste helg. Vinner vi den skal jeg begynne å snakke om opprykk. Vi har en god sjuer, og vi passer på å gi ungguttene noen minutter matching hver kamp, så håper vi at de utvikler seg til gode håndballspillere som kan kjempe i toppen, smiler Bjaaland.

Nye spillere på vei

Urædd har få spillere, og treneren nå håper på å kunne signere noen nye spillere utover i sesongen for å klare å holde prestasjonene på et like høyt nivå som i dag.

– Vi har dialog med enkeltspillere som vi kunne tenke oss. Vi trenger spillere som kan gå inn og forsterke laget slik at vi kan fortsette å kjempe i toppen. Det er da først og fremst spillere som kommer tilbake til telemarkshåndballen, avslutter den tidligere Hei-treneren hemmelighetsfullt uten å nevne noen navn.

Telemarks tre andre 2. divisjonslag var også i aksjon i helgen. Pors damer vant sin kamp 31–23 borte mot Runar, mens Herkules sitt herrelag vant 33–30 borte mot Sande. Kragerø tapte 44–29 mot Randesund.

Urædd-Tønsberg Nøtterøy 2 40–30 (20–14)

Porsgrunnshallen.

Urædd: Jesper Andersen Moum, Eirik Gløsmyr Bjåland, Thomas Bjaaland 9, Aron Lysøbakk Teigen 2, Leo Naper Lindeberget 8, Rasmus Bjørnstad, Stian Selde Sørensen 11, Henrik Evensen 8, Hans Rist Frydenberg 1, Henrik Tveitan, Casper Stubb-Olsen 1.

Utvisninger: Tønsberg Nøtterøy 2 3x2 min.

Toppscorer Tønsberg Nøtterøy 2: Kasper Haugen Furu, 11 mål.

Dommere: Espen Samuelsen og Ole Jonny Aasane Ulleberg.