Gå til sidens hovedinnhold

Savnede funnet i god behold

Artikkelen er over 10 år gammel

To personer var savnet etter at et bolighus brant ned til grunnen på Helle utenfor Kragerø i natt. De ble i morgentimene funnet i god behold.

Ifølge operasjonsleder Jens Arne Bærland ved Telemark politidistrikt, var det en politipatrulje som oppdaget brannen klokken rett over klokken to i natt.

- Huset var overtent da politiet kom til stedet, og like etterpå gav patruljen beskjed om at taket raste sammen, forteller Bærland.

Samboerparet på henholdsvis 48 og 45 som først ble meldt savnet, skal ha oppholdt seg på Stabbestad i natt.

- Jeg kan bekrefte at de er funnet i god behold,og familien er varslet, sier påtroppende operasjonsleder Vidar Aaltvedt til TA.

KARTLA BEVEGELSENE

Politiet arbeidet i morgentimene med å kartlegge parets bevegleser den siste tiden, men kom ikke i kontakt med dem før ved 8-tiden.

- Vi er i kontakt med familie og venner, og har kommet et godt stykke på vei, opplyser operasjonslederen.

TEKNISKE UNDERSØKELSER

Brannen ble meldt slukket klokken 04.40, men veien forbi huset var lenge stengt på grunn av etterslukking. Politiet håper at tekniske undersøkelser av brannstedet vil kunne starte i løpet av dagen. Temperaturen i branntomta vil avgjøre dette.

Brannen skal ha vært vanskelig å slukke og brannvesenet har måttet benytte seg av lift i slukningsarbeidet.

- Siden dette er et murhus, og veggene har blitt stående, har det vært vanskelig å komme til for mannskapene, forteller Bærland.

Ifølge politiet er det for tidlig å si noe om hva som kan ha forårsaket brannen.