Gå til sidens hovedinnhold

Proteststorm mot utbygging

Artikkelen er over 14 år gammel

KRAGERØ: Arkitekt Niels Torps modell for utbyggingen av Skrubbodden ble godt mottatt i Kragerø. Nye tegninger og ideer fra en annen arkitekt har ført til en storm av protester.

Det var da leilighetene nylig ble lagt ut for salg, at både flere politikere og allmennheten for øvrig reagerte da de i salgsoppgaven fikk se hvordan Skrubbodden virkelig kommer til å ta seg ut. Det har også vært kraftige reaksjoner på at bygningsadministrasjonen har gitt rammetillatelse for dette uten å forelegge det for bygningsrådet.

MÅ FORKLARE SEG

Venstres Solfrid Rui Slettebakken har på vegne av sitt parti bedt administrasjonen gi svar på seks spørsmål vedrørende den gitte rammetillatelsen. Hun spør blant annet om hvilken begrunnelse administrasjonen har for at denne bebyggelsesplanen kunne tas på delegasjon, og hvilket ansvar utbygger har i forhold til nabovarsler på endringer som foretas i bebyggelsesplanen.

Hun spør også om hvilke mulighet bygningsrådet eventuelt må ha i forhold til delegasjoner administrasjonen gjør, og som et eventuelt politisk organ ikke står inne for.

ARKITEKT REAGERER

Blant de som reagerer på det nye forslaget er arkitekt Niels Torp, som sto for utarbeidelsen av reguleringsplanen for Skrubbodden. Hvis dette gjennomføres, så er han redd for at denne delen av vakre Kragerø vil få et banesår av dimensjoner.

- Som reguleringsarkitekter hadde vi sterke intensjoner for utbyggingen av dette viktige område i utvidelsen av Kragerø by. Dette ble presentert bredt i Kragerø, både for allmennheten i folkemøte, i lokalavisen og i tett prosess med bygningsmyndighetene. Illustrasjonen til reguleringsplanen ble svært godt mottatt og reguleringsprosessen gikk forholdsvis greit, skriver arkitekten i et brev til ordfører Erling Laland, og føyer blant annet til at dette er endringer til det verre for Kragerøs allmennhet, og langt utenfor det som dispensasjonsmyndigheten dekker og skulle derfor vært underlagt full reguleringsmessig behandling.

OVERRASKET

Investor Rune Torsøe, en av investorene bak Skrubbodden, sier til Kragerø Blad Vestmar at han ikke hadde forventet de negative reaksjonene som nå har kommet.

- Jeg synes det er trist og beklagelig at lokalsamfunnet reagerer på denne måten. Jeg tror motstanderne har gjort seg opp en mening på feil grunnlag, men samtidig skal jeg innrømme at vi har vært uheldige i formidlingen av utbyggingen, sier Torsøe til KV. Han lover bedre tegninger og bilder av prosjektet.

Kragerø Bys Venner og Fortidsminneforeningen satte før helgen igang en underskriftskampanje mot de nye planene for Skrubboden. Mange skal allerede ha skrevet under.