Midelfart river og bygger nytt

VIL RIVE: Selv om den kun er drøyt 20 år gammel, vil Celina Midelfart vil rive den spesielle hytta hun eier i Portør, for å sette opp en helt ny. Hytta ble i sin tid bygget av cruiserederen Knut Utstein Kloster.

VIL RIVE: Selv om den kun er drøyt 20 år gammel, vil Celina Midelfart vil rive den spesielle hytta hun eier i Portør, for å sette opp en helt ny. Hytta ble i sin tid bygget av cruiserederen Knut Utstein Kloster. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

I 2007 kjøpte kosmetikkdronningen Celina Midelfart en hytteeiendom i Portør for over 20 millioner kroner av skipsreder Knut Utstein Kloster. Nå vil hun rive ned den spesielle hytta for å bygge noe helt nytt.

DEL

«Markedets råeste hytte» og «et eventyr av en eiendom» var blant karakteristikkene i finanspressen da prakteiendommen i Portør ble solgt fra Kloster-familien til Celina Midelfart i 2007.

Hytteeiendommen ble lagt ut for salg med en prisantydning på 25 millioner kroner. Ifølge Dagens næringsliv endte salgssummen på 22,5 millioner kroner.

PANORAMAUTSIKT

Celina Midelfarts hytteeiendom i Portør er på cirka 15 mål, med flere hundre meter strandlinje. Selve hytta ligger nær eiendommens høyeste punkt. Fra et «utkikstårn» på toppen av hytta er det 360 graders fri utsikt.

Hytta som står på eiendommen i dag har en noe spesiell utforming i forhold til de fleste andre hyttene i området. Kombinasjonen av byggematerialer er også ganske uvanlig. Det er ikke mange hytter i Kragerøskjærgården med torvtak.

Bygningen ble tegnet av arkitekt Njål R. Eide i Lysaker i 1988. Eide er blant annet kjent for å stå bak interiørdesignet på flere eksklusive cruiseskip.

Foruten selve hytta, står det kun to mindre uthus på eiendommen. I en bukt på innsiden av hytta, i ly for vær og vind, er det et større byggeanlegg.

FORELØPIGE TEGNINGER

Det er arkitekt Øystein Rognebakke fra arkitektfirmaet Halvorsen og Reine i Drammen som står for utformingen av Celina Midelfarts nye hytte i Portør. Blant Rognebakkes tidligere prosjekter, er Stein Erik Hagen og Mille-Maries luksuriøse spahotell i Larvik.

Arkitekten har allerede hatt forberedende samtaler med byggesaksavdelingen i Kragerø kommune, for å diskutere mulige løsninger for den nye hytta. Kommunen har også fått tilsendt foreløpige skisser. Den formelle byggesøknaden er ennå ikke sendt.

Ifølge arkitekten viser skissene at den nye hytta får et noe mindre bebygd areal (BYA) en dagens hytte – fra 197,3 kvadratmeter til 173,4 kvadratmeter. Også bruksarealet (BRA) bli noe mindre. I tillegg er det tegnet inn et svømmebasseng like ved hytta, noe det ikke er der nå.

- SPENNENDE

I en epost til TA bekrefter Celina Midelfart at hun skal bygge en ny hytte på Kolstangen i Portør.

- Det er jo ennå tidlig i prosessen, men det er riktig at det er påbegynt et arbeid med å utrede muligheten for et erstatningsbygg på eiendommen, skriver hun.

- Jeg har hatt gleden av å tilbringe fire flotte somrer i Portør og Kragerø, og ser frem til mange flere. Dette blir både spennende og morsomt, uttaler Midelfart.

Ifølge listen over eiendomsskatten i Kragerø for 2009, ble Midelfarts hytteeiendom i Portør taksert til 15 millioner kroner. Ut fra dette ble det beregnet at hun i fjor måtte betale 15 750 kroner i eiendomsskatt til Kragerø kommune. Skattelistene for fjoråret viser at Midelfart var god for en formue på drøyt 380 millioner kroner, og en inntekt på snaut 1,5 millioner kroner.

Artikkeltags