Kulturtaxibåt i Kragerøskjærgården

RUNDTUR: Maria Solum (t.v.), Heidi Felle, Vibeke D. Blikra, Kim Øverland. Runar Larsen og Camilla Sørensen er glade for at det har kommet i stand et tilbud om kveldstaxibåt i hele juli.

RUNDTUR: Maria Solum (t.v.), Heidi Felle, Vibeke D. Blikra, Kim Øverland. Runar Larsen og Camilla Sørensen er glade for at det har kommet i stand et tilbud om kveldstaxibåt i hele juli. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Nå skal det blir enklere å kom­me seg rundt på konserter og andre tilbud på kveldstid i Kragerøskjærgården, uten at det koster skjorta i taxibåtutgifter.

DEL

For i hele juli setter Kragerø fjordbåtselskap, i samarbeid med Skåtøy kafé og galleri og Kragerø resort, opp et ekstra taxibåttilbud på kveldstid i den indre delen av skjærgården.

TILBUD TIL ALLE

– Vi har ønsket et slik tilbud i mange år. Vi har fått mange henvendelser om dette, spesielt fra folk i Kragerø. Folk har savnet en transportmulighet som gjør det mulig å ta turen ut til kafeen på Skåtøy for et godt måltid og kanskje et glass vin eller to, sier Heidi Felle ved Skåtøy kafé og galleri.

Det var hun som tok initiativet til samarbeidet om en kveldstaxibåt. Kragerø resort på Stabbestad ønsket også å være med.

– Dette er et kjempeflott tilbud til våre gjester, folk på hyttene og de fastboende som ønsker å delta på arrangementer på Skåtøy og i Kragerø sentrum, sier Kim Øverland hos Kragerø resort. Dette taxibåttilbudet kommer i tillegg til taxibåtrutene Fjordbåtselskapet har fra før av, og transporten som settes spesielt opp i forbindelse med konserter og andre arrangementer på Skåtøy.

BILLIGERE

Hver dag i juli klokken 18 og 22.30 vil taxibåtene legge ut på en rundtur fra taxibåtbrygga ved ferjeleiet i Kragerø sentrum til Bærø, Kirkebrygga på Skåtøy og Beach­klubben på Stabbestad.

– Dette blir en god del billigere enn om man skulle bestille egen taxibåt, forteller taxibåtsjåfør Runar Larsen.

Han og to and­re taxibåtsjåfører skal dele på kvelds­kjø­rin­gen.

– Under rutemøtene vi har hvert år med velforeningene, har det lenge vært et ønske fra de fastboende om et slikt taxibåttilbud, forteller Vibeke D. Blikra i Kragerø Fjordbåtselskap.

Konsertsesongen starter for fullt på Skåtøy kafé og galleri førstkommende søndag, når Mari Boine med band entrer scenen i kafé­hagen.

DRØMMEARTIST

– Jeg har forsøkt å få Mari Boine ut til Skåtøy i flere år, forteller Heidi Felle.

– Jeg tør nesten ikke tro at hun kommer før hun står på scenen.

Helgen etter åpner det ikke mindre enn tre utstillinger på Skåtøy kafé og galleri.

I Kafégalleriet stiller Kathrine Lindman ut sine smykker, mens Augon Johnsen og Mette Grindstad Fyen stiller ut malerier i Bak fasaden.

Utover sommeren tar blant annet Kari Bremnes, Ida Jenshus, Bjørn Eidsvåg og Bo Kaspers Orkester turen ut til Skåtøy. Også tre lokale band, bestående av både fastboende og sommergjester, står på plakaten i sommer.

De tre er Dr. Glenn og hans menn, Ingunn Ørnhøi Band og Sviskeprinsene.

Bortsett fra Eidsvåg og Bo Kaspers spilles alle konsertene i år i kaféhagen.

VISEFESTIVAL

I tillegg til Heidi Fel­les egne ar­ran­ge­men­ter på Skå­tøy kafé og gal­le­ri, skal det også den­ne som­me­ren ar­ran­ge­res vise- og poe­si­fes­ti­val på øya.

Fes­ti­va­len star­ter søn­dag den 14. juli, med blant an­net kon­sert med Ke­til Bjørn­stad og An­ne­li Drec­ker. I lø­pet av da­ge­ne som føl­ger blir det blant an­net kon­ser­ter med Mod­di, Ine Hoem, Ing­rid Ola­va, og Odd Nord­sto­ga i to­spann med In­ge­bjørg Brat­land.

På avslutningsdagen lørdag 20. juli spiller Matilda og Valkyrien Allstars. Det blir også gjensyn med Gunnar Källstrøm & Fridens linjer, som spiller Alf Cranner-viser på svensk. Viselegenden selv deltar som gjesteartist.

Artikkeltags