Gå til sidens hovedinnhold

Fant død person i Fossingfjorden

Artikkelen er over 11 år gammel

En båtfører fant i går en død person i Fossingfjorden i Kragerø. Politiet antar at den omkomne er den 62 år gamle isfiskeren som har vært savnet siden 15. februar i år.

Det var ved 14-tida torsdag at en båtfører gjorde funnet mellom Hellesø og Skrubbholmen, som ligger helt ytterst i Fossingfjorden i Kragerø.

SKAL OBDUSERES

Operasjonsleder Karl Jørgensen ved Telemark politidistrikt antar at den omkomne er den 62 år gamle isfiskeren som har vært savnet siden søndag 15. februar.

- Vi ser ikke noen grunn til at det kan være noen andre, sier Jørgensen.

Han opplyser at liket ble tatt med inn til land, og at det rutinemessig vil bli sendt til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for obduksjon.

Politiet har varslet de pårørende til den savnede 62-åringen om funnet.

DRO UT ALENE

Det var ved 18-tida søndag 15. februar i år at den 62 år gamle bamblemannen ble meldt savnet av familien sin. 62-åringen hadde reist hjemmefra ved 08.30-tida for å fiske alene på isen i Fossingfjorden, som ligger på grensa mellom Kragerø og Bamble. Da mannen ikke kom hjem om kvelden ble han meldt savnet.

Etter at familien varslet politiet ble det satt i gang en stor leteaksjon. Letemannskapene fant raskt 62-åringens bil i nærheten av fjorden. De to første dagene som leteaksjonen pågikk var forholdene vanskelige, med tynn is flere steder på fjorden, og snødrev. Dette gjorde at letemannskapene som var ute på isen var iført flytedrakter. Etter at det ikke ble gjort noen funn i løpet av de to første dagene ble den formelle leteaksjonen avsluttet, siden det da ikke lenger var håp om å finne den savnede i live. Deretter ble det også gjort søk etter 62-åringen med mini-ubåt, noe som heller ikke ga resultater.