Gå til sidens hovedinnhold

Erling Laland ansatt som kommunalsjef

Artikkelen er over 6 år gammel

DRANGEDAL: Erling Laland (59) fra Kragerø er ansatt som ny kommunalsjef for oppvekst og undervisning i Drangedal kommune.

Laland, som i dag er fungerende rektor ved Borge skole i Porsgrunn, starter i den nye jobben 1. februar neste år. Han var en av sju søkere til stillingen.

Som kommunalsjef får Laland ansvaret for Drangedal kommunes skoler og barnehager. Også PP-tjenesten, voksenopplæringen, flyktningtjenesten og kulturskolen blir en del av hans ansvarsområde.

– GLEDER MEG

– Jeg har hatt fire fine år som ansatt i Porsgrunn kommune, som er en veldig god kommune å jobbe i. Men nå gleder jeg meg til å ta fatt på nye oppgaver i Drangedal, sier Laland.

I tillegg til mange års skoleerfaring, har Laland også bred erfaring fra politisk virksomhet. Fra 2003 til 2007 var han ordfører for Arbeiderpartiet i Kragerø. I inneværende periode er han medlem av Telemark fylkesting og nestleder i hovedutvalget for kultur i fylket. Fram til i sommer var han også styreleder i Teater Ibsen.

– Jeg har et godt inntrykk av Drangedal kommune, som har investert mye de siste årene for å kunne gi barn og unge et godt tilbud, sier Laland.

Rådmann Jørn Knudsen er godt fornøyd med ansettelsen.

– Laland pekte seg ut både i forhold til kompetanse og erfaring, sier Knudsen.