Er dette tyvene?

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Forrige uke tømte tyver hytta til Arild Bertelsen for dyrbare antikviteter. Kragerømannen startet selv etterforskning av innbruddet og kan ha sikret seg bilde av tyven(e) da de kom tilbake til åstedet.

DEL

- Det første innbruddet skjedde mellom tirsdag og torsdag kveld i forrige uke, da hadde de hadde tømt det meste av antikviter og gamle ting, forteller Bertelsen.

Kragerømannen regnet med at tyvene ville komme tilbake og satte derfor opp et viltkamera i veien opp mot den gamle husmannsplassen.

SATTE OPP KAMERA

Noen dager senere var det på nytt innbrudd i hytta.

- Da vi oppdaget det første innbruddet satte vi opp et viltkamera, og blant de mange bildene var det ett bilde av personbil på vei inn mot hytta vår, sier han.

Bildet som nå er gitt til politiet, viser tydelig registreringsnummeret på bilen og både dag og tidspunkt for når bilen passerte er festet til film. Ingen andre biler er fanget opp av kameraet i perioden mellom de to innbruddene.

- Ideen om å sette opp viltkamera fikk jeg av en kompis som for en stund tilbake nærmest tok tyvene på fersken i hytta si etter at han fikk tilsendt bildene direkte fra viltkameraet, forteller Bertelsen.

- STORE VERDIER

- Det er store verdier som er borte, blant annet en gammel veggklokke, sølvtøy, og noen gamle tiner, forteller Bertelsen.

Kragerømannen håper bildet nå kan bli et viktig bidrag i politiets etterforskning av saken. Politiet har vært på åstedet og sikret spor.

- Den er en god del arvegods og uerstattelige gjenstander blant alt som har blitt stjålet og jeg håper at så mye som mulig kan komme tilrette igjen, sier han.

Tor Erik Hegle ved Kragerø politikammer bekrefter at de etterforsker innbruddet og at det er sikret spor og foto av en aktuell bil ved Bertelsens hytte.

Artikkeltags