- Det blir enten Magnus eller meg

SETTER DET PÅ SPISSEN: Ordfører Karianne Sydtveit Reiten i Drangedal gir klar beskjed. ? Hvis Magnus Straume blir valgt på nominasjonsmøtet så faller både ordførerkandidaten og flere andre på lista. Klarere kan ikke en trussel være.

SETTER DET PÅ SPISSEN: Ordfører Karianne Sydtveit Reiten i Drangedal gir klar beskjed. ? Hvis Magnus Straume blir valgt på nominasjonsmøtet så faller både ordførerkandidaten og flere andre på lista. Klarere kan ikke en trussel være. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

DRANGEDAL: Magnus Straume er vraket av nominasjonskomiteen i Drangedal. Men har trolig ikke gitt opp kampen. Men ordfører Karianne Sydtveit Reiten er krystallklar. Kommer Straume på lista gir hun seg.

DEL

Det var Drangedalsposten som mandag kveld kunne melde at nominasjonskomiteen hadde strøket Straume som kandidat på komiteens forslag til kommunestyreliste.

SETTES PÅ SPISSEN

Ordfører Karianne S. Reiten har tidligere gitt uttrykk for at hun ikke ønsker å ha Straume med på lista i Drangedal. Nå ser det ut til at hun har fått gjennomslag for dette synet i nominasjonskomiteen.

Overfor TA er hun krystallklar.

– Setter vi det på spissen så er det meg eller Magnus, sier hun.

– Men det gjelder ikke bare meg.

GIR SEG IKKE

Det endelige nominasjonsmøtet i Drangedal er ikke før 10. november. Innen 10. oktober skal arbeiderlagene i Kroken. Drangedal og Tørdal si sin mening om nominasjonskomiteens forslag i Drangedal.

– Jeg har gitt beskjed om at jeg stiller meg til disposisjon for partiet, sier Magnus Straume selv i en kommentar til TA.

– Jeg har lyst til å være med på lista og føler selv at jeg fortsatt har mye å bidra med, utover det ønsker jeg ikke å kommentere dette, sier Straume.

SISTE ORD IKKE SAGT

Etter det TA kjenner til er imidlertid ikke siste ord sagt i denne saken. Mye tyder på at Straume vil bli fremmet som forslag enten via partilagene nå som de skal si sin mening, eller direkte på nominasjonsmøtet i november.

VIL TREKKE SEG

Ordfører Karianne S. Reiten kommer ikke engang med en skjult trussel. Hun gir klar beskjed om at partiet må velge henne eller Magnus Straume.

– Hvis Magnus Straume blir valgt på nominasjonsmøtet så faller både ordførerkandidaten og flere andre på lista. Nominasjonskomiteen har nå sagt sitt. Da er det opp til partiet å gjøre sitt valg på selve nominasjonsmøtet. Jeg kommer ikke til å tviholde på min plass, sier Reiten.

– Jeg stiller gjerne min plass til disposisjon for partiet hvis det kan gi en god løsning for partiet.

EN GOD LISTE

Reiten synes imidlertid at forslaget som er lagt fram fra nominasjonskomiteen er god.

– Jeg ønsker meg et godt team med et godt klima og gode politiske diskusjoner skal jeg holde på videre. Lista som er lagt fram nå synes jeg er spennende. Det er mange nye jeg ikke har kjennskap til. Men det er oppegående, kvikke mennesker med gode meninger som sikkert kan komme med fornyelse.

– Jeg har sagt at hvis partiet synes det er bedre uten meg så er det helt greit for meg. Men skal jeg kunne gå inn for en periode til må jeg ha et arbeidslag som kan fungere. Hvis ikke lurer jeg både meg selv og velgerne, sier Sydtveit Reiten.

MYE KONKLIFT

Helt siden Straume ble vraket som ordførerkandidat ved forrige valg har det vært konflikt i Drangedal. Det har vært gjort mange forsøk på å få til et bedre klima, blant annet fra både fylkesparti og med Arbeiderpartiet sentralt inne i prosessen. Uten at dette ser ut til å ha hjulpet det minste på samarbeidsklimaet.

Artikkeltags