Verdensstjerne skryter av parken

Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Terje Håkonsen (36) var tilbake på gamle trakter da han i helgen var gjesteinstruktør på SWAG kid camp i Vierli SWAG terrengpark.

DEL

Snowboardikonet som selv startet karrieren i bakkene på Vierli, skryter av parken som tidligere i år ble kåret til årets anlegg i Norge.

- Den er helt sinnsykt bra. Parken har veldig bra kvalitet. Det er liten heis, mange hopp og veldig oversiktlig. Det er selvsagt bra for snowboard-sporten i Telemark å ha en slik park på Vierli, sier Terje Håkonsen.

ANNERLEDES I DAG

36-åringen fra Vinje forteller at ting er litt annerledes i dag, enn da han startet en etterhvert så innholdsrik karriere i den samme bakken.

- Det var noe annet den gangen jeg begynte. Vi var en gjeng som gikk sammen og gravde halfpipe på dugnad. Vi bygde det meste selv, sier Håkonsen, som mener Vierli er flinke til å vedlikeholde snowboardparken.

- Det er mye jobb å vedlikeholde en snowboardpark, men Vierli har flinke folk. De legger sjela i dette. I tillegg ligger bakken bra til og de er tidlig ute med sesongstarten, sier Håkonsen som har foreldrene sine på Åmot.

Denne helgen har altså Håkonsen vært gjensteinstruktør på SWAG kid camp på Vierli. Rundt 50 kjørere har vært på plass under arrangementet.

- Det er ålreit å være her. Helgen går ikke bare ut på å kjøre snowboard. Deltakerne får også innføring i ting som å holde dugg vekk fra brillene, og hvordan de skal kle på seg skikkelig. I tillegg viser vi at det finnes mange muligheter på snowboard, sier den tidligere verdensmesteren i halfpipe.

STOR PÅGANG

Erlend Larsen i Vierli SWAG terrengpark er fornøyd med å ha Håkonsen som instruktør på kid campen.

- Han har kommet inn som hemmelig gjesteinstruktør. Deltakerne på campen visste ikke om dette, og det er selvfølgelig knallbra å ha en slik person her, mener Larsen.

Vierli hadde i utgangspunktet satt et tak på 40 deltakere under kid campen, men klarte ikke å holde taket på plass.

- Det var utsolgt tidlig og pågangen har vært bra. Det må vi ta til etterretning neste år. Vi ønsker å ha høy kvalitet på dette, sier Larsen, som forteller om en vellykket helg for deltakerne i Vierli SWAG terrengpark.

- Det har gått bra selv om vi hadde en ulykke fredag. Det er slikt som skjer, men han som skadet seg hadde heldigvis alt av sikkerhetsutstyr på seg - noe vi har stor fokus på under campen. For eksempel får ingen lov til å kjøre uten hjelm, sier Erlend Larsen.

Artikkeltags