Mann alvorlig skadd i scooterulykke - kameratene fikk ikke ringt lege eller politi

Artikkelen er over 5 år gammel

TOKKE: Politiet fikk høre om den alvorlige scooteruykken i Tokke fredag ved en tilfeldighet. Med store skader skulle mannen kjøres i bil til legevakten.

DEL

Det er mistanke om kjøring av scooter med promille. Den hardt skadde mannen ble fraktet ut av terrenget uten at politiet fikk vite noe. Ifølge et familiemedlem gjorde ikke de to kameratene dette bevisst, slik man har fått inntrykk av tidligere i saken: Ingen av dem hadde tilgang til moblitelefon på det aktuelle tidspunktet.

LES OGSÅ: Fraktet til Ullevål etter scooterulykke

Den skadde har trolig kjørt ut av scooterløypa og ned i en dyp grøft. Han har trolig pådratt seg skader i den harde landingen etterpå. En 26 år gammel mann fra Vest-Telemark ligger på Oslo universitetssykehus etter ulykken.

SKREMMENDE

- Det er skremmende at nødetatene ikke ble varslet, sier miljøkoordinator Olav Lia i Telemark politidistrikt. Han var i nærheten i forbindelse med en scooterkontroll og kom forholdsvis raskt til stedet etter at politiet ble varslet.

Det var kommunlegen i Tokke som varslet nødetatene etter at han tilfeldigvis kom forbi på ski.

ALVORLIGE SKADER

- Han skjønte straks at det var snakk om alvorlige skader. Da han varslet nødetatene ble det straks svært høy temperatur på parkeringsplassen. Han følte seg ikke direkte truet, men de sa klart fra at de ikke ønsket politiet inn i denne saken.

Kameraten hadde da fraktet den hardt skadde 26-åring ut av terrenget på scooter.

- I denne saken skulle nødetatene vært varslet umiddelbart slik at den skadde kunne blitt fløyet rett ut med amulansehelikopter, sier Lia.

I slike tilfeller bør politiet bli varslet på nødnummeret og den harde transporten ut av terrenget kunne gjort skadene enda verre.

Kameratene ville kjøre den skadde til legevakten. Heldigvis ble han fraktet til sykehuset på Notodden og videre til Oslo i helikopter. Skadene ble først omtalt som alvorlige, men Oslo Universitetssykehus forteller lørdag at skadene nå beskrives som moderate.

PROMILLE

Politimannen tror ikke dette er eneste gangen politiet muligens holdes utenfor en alvorlig ulykke at dette slaget.

- Nei, her er det uten tvil store mørketall, sier Lia.

Det er foreløpig ikke fortatt avhør av verken den skadde 26-åringen eller den 20 år gamle kameraten. Begge to er imidlertid siktet for kjøring i ruset tilstand. Det er tatt prøver av begge to.

Det er foreløpig uvisst om det er snakk om ulovlig kjøring.

- De er uansett mistanke om promille, men det er foreløpig uvisst om de to har løyve til å kjøre til hytte i området.

Artikkeltags