Det var påmeldt 88 deltakere som ble delt inn i grupper på fem personer i hver gruppe. Deltakerne fikk hver utdelt 10 mynter som var spesielt laget for arrangementet. Myntene som lignet på en gammel femøring, skulle kastes mot en opptegnet strek og det gjaldt å komme så nær som mulig. Aller best var det om man traff streken. Når alle i gruppa hadde kastet sine mynter mot streken, skulle den som kom nærmest samle sammen alle pengene og kaste dem opp i luften. På forhånd hadde deltakeren valgt mynt eller krone, og vant da de myntene som falt i sin favør

MANGE MED ERFARING

Påmeldingen til arrangementet foregikk på Grendehuset hvor det også ble delt ut turneringsregler. Det var tydelig at reglene ikke var så lette å forstå, da diskusjonene gikk friskt rundt om i gangene.

- Dette er ikke lett, men det blir nok bedre når vi kommer i gang, mente Else Grete Jørgensen.

Hun forteller videre at hun kastet på stikka med femøringer da hun var liten og bodde i Kviteseid.

- Dette er kjempegøy og engasjerer folk i alle aldre, så dette må bli en suksess, mener Jørgensen.

TIDENES FØRSTE

Til slutt viste det seg at de taktiske vurderingene med å satse alt på én mynt, ga Kjetil Kleve tittelen som tidenes første norgesmester i å kaste på stikka.

- Dette var kjempegøy og det jeg synes var spesielt gøy var at folk i alle aldrer kan konkurrere på likefot. Nå var jo Bjarne Jordstøyl bedre enn meg å til treffe streken, mens jeg konsentrerte meg om hvilken side av mynten som ville vende opp.

- Jeg fant ut at krona tar vare på seg selv så jeg tar vare på mynten, og det stemte. Mynten landet med myntsiden opp, og jeg hadde vunnet det hele og blitt norgesmester, sier Kjetil Kleve.

Han håper dette er en lek som kan komme på moten igjen. Han husker godt da han som guttunge kastet på stikka med femøringer.

- På 60-tallet da fjernsynet kom, ble det slutt på mange av de utelekene vi hadde da jeg var ung, sier Kleve.

Det var en fornøyd stevneleder Karl Torstein Hetland TA snakket med etter at norgesmesteren var kåret.

- Vi har kun fått mange positive tilbakemeldinger og vi føler at arrangementet har gått veldig bra. Neste år håper vi det vil komme deltakere fra hele landet og vi oppfordrer spesielt telemarkskommunene til å være med, sier Hetland.