Gå til sidens hovedinnhold

Savnet gutt (9) funnet i god behold

Artikkelen er over 12 år gammel

En ni går gammel gutt ble torsdag kveld meldt savnet på fjellet ved Sundsbarmvannet i Seljord. Han ble funnet en time etter at han var meldt savnet.

Politiet fikk melding klokka 19.35 i går kveld om at gutten var savnet, og var i ferd med å organisere en stor leteaksjon.

Men cirka en time seinere ble gutten funnet i god behold.

PÅ SKOGSTUR

Den ni år gamle gutten hadde vært på skogstur sammen med familien. De hadde gått sammen opp til Hestnutan. På vei ned fra toppen forsvant gutten før Damtjørn.

- Gutten hadde gått eller løpt litt fort som gutter i den alderen ofte gjør, og hadde kommet bort fra resten av familien, sier operasjonsleder Gunnar Ramslien ved Telemark politidistrikt.

Familien hadde gått i retning nordvest fra Hestnutan til Damtjørn, et stykke på cirka tre kilometer. De hadde mistet kontakt med gutten før de kom ned til Damtjørn.

Familien ropte og skrek etter gutten, men fikk ikke noe svar.

MELDT SAVNET

Faren meldte sønnen savnet da han ikke var kommet til rette etter tre timer.

- Faren prøvde først å ringe politiet med mobiltelefon. Men det fantes ikke mobildekning der han var. Han gikk til en topp på Mandalsdammen, og der fikk han varslet politiet.

- Det fantes ikke mobildekning på stedet. Vi måtte derfor gå over på samband, sier Ramslien.

LETEAKSJON FORBEREDT

Politiet startet en leteaksjon etter gutten, og var i ferd med å organisere letemannskapene like før han kom til rette.

Rundt klokka 20.30 kom niåringen til rette. Han ble funnet av lokal kjentmann på veien som går langs Sundsbarmvannet. Han kunne fortelle politiet at gutten var i god behold.

HELIKOPTER REKVIRERT

Et Sea King-helikopter fra Hovedredningssentralen på Rygge ble rekvirert til leteaksjonen. Det skulle etter planen lande ved Mandalsvannet ved 21-tida. Men helikopteret snudde siden gutten i mellom tida hadde kommet til rette.

Mannskaper fra Seljord Røde Kors og Norske redningshunder var også i ferd med å bli satt inn i letingen etter gutten.

BLE GJENFORENT

Politiet hadde èn patrulje på stedet der faren til gutten sto ved Sundsbarmsvannet, og sendte opp to patruljer til stedet i tillegg. Like etter ble gutten gjenforent med resten av familien.

Ramslien vet ikke om gutten hadde gått seg vill i området.

- Jeg vet ikke hvorfor de mistet kontakten med han. Men han hadde i hvert fall klart å ta seg ned til vannet på egen hånd, sier han.