Kremlag av dansere

Artikkelen er over 14 år gammel

Kremlaget av Norges folkedansere var samlet i Seljord i går med forestillingen «Den som rulla' ette' golve'». Med blant andre telemarkingene Øystein Romtveit og Hæge Manheim på scenen fikk publikum servert en flott og variert oppvisning

DEL

Siste del av danseforestillingen vil nok bli husket lenge blant de 130 fremmøtte på Granvin Kulturhus i går kveld. For maken til sprek avslutning skal en lete lenge etter. At folkedans er trim på sitt beste ble her vist til fulle. Med hallingkast, hattespark og all verdens slags krumspring imponerte aktørene på scenen publikum i salen. Stående applaus som ingen ende ville ta var også resultatet etter 60 minutters oppvisning.

- Nå er jeg så oppstemt at jeg kommer til å være glad til langt etter Dyrsku'n, sa daglig leder ved Granvin, Randi Nordskog, i det hun overrakte en blomsterbukett til artistene som takk for besøkte.

GJESTESPILL

Forestillingen i Seljord ble satt opp som et gjestespill i samarbeid med Granvin kulturhus, Telemarkkonsertar, Seljord Spelemannslag og Seljord kommune. Opprinnelig ble stykket skrevet til Førde Internasjonale folkemusikkfestival i 2003 for å sette fokus på bygdedansens mange sider.

Regien er det Hæge Manheim fra Seljord som har sammen med Martin Myhr fra Hedemark.

GOD SOM PREST

På scenen i går ble alle sider ved folkedansen vist. Her var fremføring av telespringar og gangar, nordlandspols, hallingspringar, rundom fra Østerdalen og halling fra Sunnfjord.

At en kan danse i både glede og sorg, og at dans kan være vár, intens, leken og erotisk viste stykket.

Ekstra applaus fra publikum fikk telemarksaktørene Hæge Manheim og Øystein Romtveit for deres danseoppvisning og Romtveits felespill. Manheims tolkning av presten som syntes rundsving og pardans var roten til alt vondt fikk folk i salen til å le godt.

PÅ SCENEN

Medvirkende var Martin Myhr og Solveig Hårdnes fra Hedemark, Hæge Manheim og Øystein Romtveit fra Telemark, Gunnlaug Lien Myhr, Bård Vegard Bjørhusdal og Geir Helge Espeseth fra Buskerud, Birgitte Bruun og Sigurd Heide fra Nordland og Troms, Mats Berglund fra Sverige og Vidar Underseth fra Sogn og Fjordane.

Artikkeltags