Gå til sidens hovedinnhold

Her blir det tog 17. mai

Artikkelen er over 8 år gammel

Snøen ligger lenge på Haukeliseter fjellstue, og de benytter sjansen til å feire en litt annerledes 17. mai.

Sommeren har meldt sin ankomst, og 17. mai er like rundt hjørnet. På Haukeliseter fjellstue er det fortsatt snø, og for Hanne E. Bowitz, Arrangement og markedsansvarlig ved Haukeliseter fjellstue, gjør det ingenting med snø i mai.

- Sist uke kom det en del snø, og det er ikke uvanlig at snøen blir liggende så lenge her på Haukeliseter fjellstue. Vi befinner oss 1000 moh så det er ikke ukjent med at snøen ligger langt ut i sommermånedene.

SKITOG OG GRILLMAT

På 17. mai er det ikke uvanlig at vi kler oss opp i finstasen og drar inn til byen for å se på, og ta del i, feiringen. Barnetog, russetog og borgertog vet vi alle godt hva er, men skitog?

Haukeliseter fjellstue og Stavanger turistforening arrangerer et familiearrangement hvor de legger til rette for en feiring av grunnlovsdagen i skisporet, og nettopp et skitog.

- Om været er på vår side er planen at vi skal danne et skitog å gå til Vesle Nup. Etterpå tar vi turen tilbake igjen til Haukeliseter fjellstue hvor det blir grilling og en tur i stampen for de som måtte ønske det.

Det oppfordres også til å ta med flagg og fløyter til skitoget for å skape stemning.

BRA MED FOLK

Selv om man kanskje forbinder mai og juni måned med båtliv og sommer, har ikke det stoppet folk fra å lengte etter skisporet igjen.

- Vi er bra booket fremover, og til arrangementet 17. mai, men det er alltid rom for flere her på Haueliseter fjellstue.

Frister det med en feiring høyt til fjells med skitur, grillmat og bading, ja, så er kanskje skitog noe for deg?