19. mars 2002 ble 33-åringen og 34-åringen dømt til 13 års fengsel i Agder lagmannsrett for å ha drept Knut Erik Strøm og skutt og skadd en annen mann i Tokke i Telemark.

Drapet fant sted i juni 2000 og på dette tidspunktet var begge såkalt prospekts (prøvemedlemmer) i Hells Angels Stavanger.

Ifølge klubben ble de ekskludert kort tid etter at drapet fant sted.

I august 2010, mens de begge var ute på prøveløslatelse ble de pågrepet på nytt. På dette tidspunktet bodde 33-åringen i Bergen, mens 34-åringen var bosatt på Hundvåg i Stavanger.

34-åringen ble nylig varetektsfengslet i nye fire uker i forbindelse med saken som har to forgreninger i Stavanger og Bergen.

LES OGSÅ: - Bevisene er for dårlige

LES OGSÅ: Juridisk kaos rundt Hells Angeles-vitne

LES OGSÅ: Omringet av politi i retten

LES OGSÅ: To tiltalt i Tokkedrapet

12 pågrepet

Magne Kvamme Sylta, politiadvokat i Hordaland politidistrikt, bekrefter overfor Rogalands Avis at det totalt er 12 personer som er siktet i saken.

– Disse har varierende grad av ansvar i forhold til de er siktet for, sier Sylta.

Samtlige av de 12 skal være varetektsfengslet.

Sylta ønsker ikke å kommentere detaljer i saken og viser til at han jobber med å få saken oversendt til statsadvokaten.

Ifølge Bergens Tidende har 33-åringen og 34-åringen skapt en kriminell organisasjon mens de sonet drapsdommen i Bergen Fengsel.

Squad22

Navnet på organisasjonen er Squad22. Ifølge kilder skal tallet 22 stå for BB, som igjen står for «Bad Boys».

Etter at de skal ha rekruttert medlemmer i fengselet skal 33-åringen ha startet et byggefirma med et likelydende navn som politiet mener har vært et skalkeskjul for den kriminelle virksomheten.

– Når det gjelder spørsmålet om organisert virksomhet er dette en del av etterforskningen. Foreløpig vil jeg ikke konkludere med noe, sier Sylta.

GBL

Ifølge siktelsen skal medlemmene i organisasjonen ha fått smuglet inn omkring 150 liter GBL fra Polen. I tillegg har det blitt beslaglagt litt over et halv kilo amfetamin politiet mener var på vei til 34-åringen i Stavanger.

Når det gjelder den såkalte Stavanger-saken handler dette om narkotika og vinningsforbrytelser.

Blant annet skal 34-åringen og to medsiktede ha stjålet anleggsmaskiner i distriktet og vært i besittelse av narkotika.

– Erkjenner det meste

Ifølge Inger Marie Sunde, 34-åringens forsvarer, har hennes klient erkjent det meste når det gjelder forholdene i Stavanger.

– Han innrømmer å ha vært i besittelse av mindre mengder narkotika, men ikke amfetaminet politiet mener skulle til ham, sier Sunde.

Når det gjelder GBL-saken som etterforskes fra Bergen sier Sunde at hennes klient ikke har noen rolle i denne.

– Han har ikke noe med Squad22 å gjøre og det finnes ikke en slik organisasjon. Min klient er tilfeldig trukket inn i denne saken, sier Sunde.

Politiet i Stavanger er ytterst sparsommelige med å komme med opplysninger om saken.

Etter det Rogalands Avis kjenner til tar politiet sikte på to separate straffesaker i forhold til 34-åringen og Stavanger-saken vil trolig komme opp i løpet av våren.

Når det gjelder saken i Bergen sier Sylte at han håper at den kan komme opp i retten til sommeren