Bytter ut bøker med nettbrett

VEST-TELEMARK: Elever ved helse- og sosialfag-linjen på Vest-Telemark videregående skole bytter ut bærbar pc og skolebøker med Ipad og digiale bøker.

DEL
<div id='netboard-1'> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('netboard-1'); }); </script> </div>

Les TA+ i 5 uker for KUN 5 kr!

- Tilbakemeldingene så langt er kjempegode, og jeg synes det er en utrolig spennende måte å jobbe på. Det forteller Christian Tynning Bjørnø, som er fylkesvaraordfører i Telemark til Computerworld.

Det er elevene ved Vg1 helse- og sosialfag som er så heldig å få ta del i prosjektet av uttesting av nettbrett i opplæring i fylket.

FREMTIDSRETTET SKOLE

- Ofte hører man at skolen ligger bak i hensyn til teknologien. Her ligger vi i forkant, sier Bjørnø. Han forteller at fylkeskommunens mål som skoleeiere, er å skape en mest mulig fremtidsrettet skole, skriver Computerworld på nett.

Prosjektet har vart i et halvt år, og så langt er tilbakemeldingene fra lærere og elever positiv.

- Vi må teste ut om det har en økt læringseffekt ved bruk av digitale hjelpemidler. Da må vi jo teste ulike måter å jobbe på, sier Bjørnø.

MOTIVERENDE

Fylkesvaraordføreren tror det å bruke digitale verktøy som ipad i skolehverdagen er motiverende for elevene, og øker viljen til å lære.

- Selv bruker jeg Ipad-en masse i jobben min. Jeg får jo bunkevis av sakspapirer hver dag, og det å bruke Ipad-en til å lese sakspapirer og å holde seg oppdatert - da er Ipad-en et kjempegodt arbeidsredskap. Det har åpnet mange muligheter for meg i min jobb, og da er det ingen tvil om at det kan åpne muligheter for elevene i skolen, avslutter Bjørnø.

Artikkeltags