Gå til sidens hovedinnhold

Blir landets yngste ordfører

Artikkelen er over 10 år gammel

HJARTDAL: 26 år gamle Sven Tore Løkslid blir landets yngste ordfører. Arbeiderpartiet fikk 66 prosent ved valget i Hjartdal.

- Det er jo ingen tvil om at 68 prosentpoengs oppslutning ikke kan vedvare. Men det er en veldig hyggelig start på kvelden, sier Sven Tore Løkslid.

Det var reaksjonen til den unge ordførerkandidaten da forhåndsstemmene var talt opp. Da valgresultatet var klart hadde han og Ap i Hjartdal fått 68 prosent av stemmene.

- Jeg hadde aldri trodd at dette skulle være mulig. Akkurat nå er jeg utrolig glad og veldig ydmyk. Jeg er også veldig stolt på vegne av partier, sier Sven Tore Løkslid.

HÅPER PÅ 45 PROSENT

- Jeg har sagt at hvis Ap gjør et valg på 45 prosentpoeng eller bedre så skal jeg være fornøyd, vi hadde rundt 42 prosentpoeng sist. Vi har bygd organisasjonen vår i Hjartdal stein for stein de siste årene. Så jeg blir litt skuffet hvis vi ikke gjør et bedre valg enn sist.

Med 66 prosent av stemmene har velgerne gitt en støtte de færreste hadde trodd var mulig på forhånd.

At han faktisk skulle bli ordfører har han ikke helt trodd på eller forberedt seg til.

- Jeg skulle kanskje tenkt på det tidligere, sier han med et smil.

- Men hvis valget tilsier at Ap får tilliten i Hjartdal så er jeg veldig ydmyk for dette. Både på egne vegne og på vegne av partiet.

HAR IKKE OVERSIKTEN

- Hva en ordfører gjør? Nei det har jeg ikke helt oversikten over. Men jeg tror vel at det i utgangspunktet er så mange som helt vet hva de går til når de skal begynne i en ny jobb. Jeg er klar til å gjøre den jobben som trengs. Og jeg kommer heller ikke til å være alene. Vi har et veldig godt team i Hjartdal Arbeiderpartiet. Med den støtten jeg får er jeg sikker på at den jobben skal jeg og vi klare, sier Løkslid.

- At jeg kan bli landets yngste ordfører er ikke noe jeg har tenkt veldig på. Det å prate om alder har ikke vært noe tema, sier han.

STØRRE ÅPENHET

- Det vi har gått til valg på i Hjartdal er ikke store valgløfter. Vi har gått til valg på at vi skal ha større åpenhet, mer dialog og fornyelse av politikken i kommunen.

- I Hjartdal har vi ikke en talerstol i kommunestyret. Vi har ingen overføring av møtene. Vi ønsker å gjøre lokalpolitikken mer tilgjengelig og mer interessant for de som bor i kommunen. Og ut i fra forhåndsstemmene kan det jo virke som om folk er enig med oss i dette.

- Det som er helt klart er at det ikke blir noen revolusjon i kommunen om vi overtar. Men vi skal ut og snakke med folk. Vi skal oppsøke skoler, næringsliv og organisasjoner. Vi ønsker dialog og åpenhet med innbyggerne, sier Sven Tore Løkslid.