Minihuset eller mikrohuset som Veronika Tomkova har avertert til salgs på finn.no og Facebook, er kun på 14 kvadratmeter. Det er i dag innredet som et storkjøkken.

Tomkova, som selger minihuset fordi hun har flytta til utlandet, drev firmaet Naturligvis Telemark da hun bodde på Gvarv. Her lagde hun råmat, vegansk kost for catering og hun holdt også kurs.

Trengte et bedre kjøkken – kjøpte minihus

Ideen om å kjøpe minihuset, kom da hun trengte et bedre produksjonskjøkken til bedriften sin. Istedenfor å pusse opp kjøkkenet på småbruket, kjøpte hun et minihus som ble innredet til kjøkken.

– Jeg bodde på et småbruk fra 1860, hvor det var mye forfall, og jeg ville ikke jobbe i et sånt miljø. Og siden jeg er småbarnsmor, så var det også veldig praktisk å ha et sted hvor jeg bare kunne gå inn og lukke døra, og kunne konsentrere meg om arbeidet mitt, rett og slett. Og så elsker jeg dette minihus-konseptet og jeg elsker designet, sier Tomkova.

Hun har avertert minihuset til salgs for 330 000 kroner på finn.no og på Facebook. Det er vinterisolert og kun bygd i naturlige materialer. Minihuset er laget av Vagabond haven. Huset har elektrisk anlegg, varmepumpe, et forbrenningstoalett og kjøkken med innlagt vann.

Tomkova sier at huset er fantastisk godt isolert, og at hun har brukt det i Telemark i ned til minus 20 grader.

Hun antar at det også er fullt mulig å bygge minihuset om til en bolig, om en kjøper kunne tenke seg det.

– Det er to vasker på kjøkkenet, og jeg tror det kan gå og fjerne den ene og heller sette inn ei seng. Og det er et lagringsrom hvor det nok hadde vært plass til en dusj, så jeg tror det er mulig, sier Tomkova.