Det forteller vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Martin Granerød, til TA lørdag ettermiddag.

– Det ligger an til ei varm uke framover nå. Fra og med tirsdag vil vi ende opp imellom 25 og 30 grader på det varmeste. Onsdagen er den dagen som peker seg ut som den varmeste i uka, sier Granerød, som forteller at det på onsdag kan komme opp i rundt 30 varmegrader.

Gult farevarsel

– Men det er stor døgnvariasjon, og det vil være ned mot ni varmegrader om natta, sier Granerød.

Han sier at varmen som er ventet denne uka er kortvarig, og at det er tirsdag, onsdag og torsdag som vil bli de varmeste dagene.

– Så det blir en smak av høysommer, og så vil temperaturen gå ned igjen til sånn som det er nå, sier Granerød.

Han sier at alle i Telemark vil få det varmt til uka, men at det vil bli litt kaldere i de kystnære strøkene som blir påvirka av kald sjø, i tillegg til oppi høyden i fjellet.

Granerød gjør også oppmerksom på at det er svært tørt og han advarer mot skogbrannfaren, siden det har kommet lite nedbør i det siste.

– Derfor har vi et gult farevarsel på skogbrann for hele Telemark, og det gjelder helt til det kommer nedbør, sier Granerød.

Nesten null grader om natta

Ifølge yr.no vil det bli opp mot 25 varmegrader i Skien torsdag 1. juni, mens det skal gå ned til rundt 20 varmegrader på dagtid fredag 2. juni. Lenger oppi høyden vil det være kaldere. På Haukeliseter i Vinje er det meldt 13 varmegrader og sol onsdag 31. mai, mens det skal gå ned til 10 varmegrader dagen etter. For fredag 2. juni på Haukeliseter er det meldt opptil 11 varmegrader på dagtid og ned til én plussgrad om natta.