Lørdag kveld var det flere som ble overrasket over snøfallet som gjorde veien sleip og utfordrende i Grenland. På få timer var det flere biler som fikk problemer, både i Grenland og i øvre deler av fylket.

Nå er det på ny sendt ut farevarsel for store nedbørmengder på Sør- og Østlandet. Telemark slipper ikke unna, og tirsdag kan det enkelte steder komme opp mot 30 centimeter snø.

Nedbøren vil starte mandag kveld, og i løpet av de neste 24 timene ventes det 15–30 centimeter snø. Det er spesielt på tirsdagen vi vil merke dette.

– Vurder hjemmekontor

Når temperaturen ligger rundt null slik som nå, blir været skiftende, slik vi har sett den siste tiden. Mandag vil gradene synke litt igjen, og de kan komme over på minussiden.

Meteorolog Elbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt forteller til Dagbladet at hun har fått en del meldinger og rapporter i løpet av dagen om at det er glatt og utfordrende forhold som følge av den varierte nedbørsformen.

Til samme avis kommer hun med følgende oppfordring til dem som skal ut og ferdes de kommende dagene:

  • Ta deg ekstra tid, det kan være glatt.
  • Ta kollektivt hvis du har mulighet.
  • Vurder hjemmekontor.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Store mengder nedbør i Telemark

Ser man på varselet på Yr.no, slik det er søndag ettermiddag, er det ventet å komme 37 millimeter nedbør i både Skien og Porsgrunn i løpet av tirsdagen. Nedbøren ser ut til å komme som enten snø eller sludd.

På Notodden er det ventet 23 millimeter nedbør, også dette som sludd eller snø.

Beveger man seg nærmere kysten vil nedbøren i større grad komme som regn. I Bamble er det ventet hele 42 millimeter nedbør. Det er usikkert i hvilken form nedbøren vil komme, men Meteorologens farevarsel for snø gjelder også her.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I Kragerø er det ikke sendt ut farevarsel, men det betyr ikke at nedbøren holder seg unna. I løpet av tirsdagen ventes 36 millimeter nedbør som regn.

Meteorologene anbefaler å beskytt sårbare installasjoner og gjenstander som ikke tåler den ventede snømengden. Beregn noe ekstra tid til transport og kjøring og bruk riktige dekk og kjør etter forholdene.

Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører.