Sara Tørre Rogn og Hedvig Hellstrøm har vokst opp ved siden av hverandre på Vessia, går i klasse sammen og de har spilt håndball sammen i flere år.

– Vi er gode venner, men i slike situasjoner så har vi fått beskjed om å trykke til og være tøffe. Samtidig som vi skal bevare respekten for hverandre, smiler Sara.

De to 18-åringene sto på hver sin banehalvdel da Pors tok imot Gjerpen 2 i Vestsidahallen på søndag. Jentene legger ikke skjul på at lokaloppgjøret betyr litt ekstra.

– Det er mange som kjenner hverandre her, så det betyr litt ekstra å vinne. Man blir litt nervøs før et slikt oppgjør, forklarer Hedvig.

Kampen startet jevnt, men utover i 1. omgang dro blåtrøyene ifra naboene fra Skien. Pors ga seg ikke før det sto 32-22, og sikret seg dermed sin tredje storseier på rad.

– Vi hadde en alvorsprat i pausen, så da ble vi litt skjerpet. Det er klart det er deilig å vinne en slik kamp med ti mål, fortsetter Hellstrøm fornøyd.

– Vi er egentlig glade for at vi holder følge såpass lenge. Vi har et ungt lag i dag, og flere er med A-laget på kamp i dag, så vi var ikke akkurat favoritter, legger Sara til.

Duoen går til daglig på TTG i Skien. Ingen av dem tror det blir noe hovering over søndagens resultat.

– Nei, det blir lite sånt. Det var jevnere sist vi møttes, så man vet aldri hva som skjer i slike kamper, fortsetter Sara.

– Så alle har hodet høyt hevet på skolen i morgen?

– Ja, i hvert fall, jeg ler Hedvig før de to venninnene går inn i hver sin garderobe.

Mest for spillerne

For Pors-trener Paul Gundersen betyr ikke lokaloppgjøret like mye for spillerne.

– Det ble en fin kamp, men dagens motstander er som alle andre. Det er en vanlig kamp for meg, men jeg forstår at det betyr mye for spillerne, forklarer Gundersen.

Pors har vunnet de tre siste kampene med ti mål eller mer. Nå ser treneren oppover på tabellen.

– Vi er i god form, og kan slå alle hjemme. Dessverre har vi gått på noen fortjente tap, men jeg håper vi klatrer litt i siste halvdel av sesongen. Nå får vi en god test på hvor vi står i neste kamp mot Sandefjord, fortsetter Pors-treneren.

– Er det for langt opp til å melde seg på i opprykkskampen?

– Ja, det blir nok vanskelig, men vi blir stadig bedre og håper på å utvikle oss i riktig retning, avslutter Gundersen.

FAKTA

Pors - Gjerpen II 32-22 (17-12)

Vestsidahallen.

Pors: Linn-Therese Jahren, Mia Kristine Crantz, Bethina Staulen Fredin 2, Mina Andrine Høgberg Olsen 1, Ingerid Hartveit Ryste 7, Susanne Denise Pettersen 5, Martine Lester Turøy 7, Hedvig Hellstrøm 1, Amalie Nikman Salvesen, Ida Kongssund 2, Jenny Barstad Ellefsen 2, Astrid Solli 2, Madeleine Bakke, Janne Bakka Hagen.

Gjerpen 2: Annette Kaalstad 5, Thale Olea Kåsene, Mathea Haukebø 4, Annabell Olsen, Thora Margrete Naur 3, Sara Malene Burhol 2, Guro Skauen Isaksen, Ingrid Sveberg-Risøy 1, Sofie Helmine Madsen, Marte Brubakken Johannessen 1, Sara Tørre Rogn 3, Ida Bergheim Dalene, Caroline Mathea Helgason Myrland, Cecilie Schmidt Andersen.

Utvisninger: Pors 1x2 min. Gjerpen: 2x2 min.

Dommere: Emma Elfrida Kjellesvig Lundgren og Thea Wiktorin Bjørnøy.