Gå til sidens hovedinnhold

– Veldig stort og ikke forventet

Artikkelen er over 1 år gammel

SKIEN/OSLO: Gardens Ur ble i år tildelt Daniel Haugen fra Skien for «Årets beste gardist». Tirsdag troppet han opp sammen med gardesjefen og troppssjefen på Kongens kontor og mottok æresuret.

Hans Majestet Kongen ga torsdag formiddag foretrede på Det Kongelige slott for gardist Daniel Haugen fra Skien i forbindelse med årets tildeling av Gardens Ur.

– Bare det å møte Kongen var stort, sier Daniel Haugen på telefon til TA.

Hemmelig til over helgen

Fredag fikk Haugen beskjed om hva som ville skje tirsdag. Men det måtte holdes hemmelig fram til selve dagen.

– Det var troppssjefen som ga meg nyheten om å møte opp i uniform tirsdag på slottet og der skulle jeg møte én spesiell person, forteller Haugen.

Det var som vist på bilde gardesjef Vegard Flom som delte ut Gardens Ur til «Årets beste gardist», under Kongens nærvær.

– Det er en stor ære å få den i garden. Klokken er et symbol på dette.

Snakket du med Kongen?

– Jeg lot de store guttene ta seg av snakkingen. Men Kongen spurte om jeg hadde fått permisjon, da svarte jeg: «Ja, Deres Majestet, jeg fikk det etter 17. mai.». Etter det snakket vi om koronasituasjon.

Faglig dyktighet

I en pressemelding til TA skriver assisterende kommunikasjonssjef på slottet følgende:

«Han mottok uret for sin utrettelige arbeidsinnsats, meget gode helhetsforståelse, utmerkede framferd, faglige dyktighet og særdeles gode evner til samarbeid og kommunikasjon. Daniel Haugen startet sin tjeneste i 3. Gardekompani som musikkgardist i september 2019. Han spiller Eufonium og er en del av janitsjarkorpset. Før han kom inn i Forsvaret gikk han musikklinjen på Skien VGS. Han har spilt i Menstad skolekorps, Skien skolemusikk, Vestsidens musikkorps og musikkforeningen Suoni. Tradisjonen med Gardens Ur skriver seg tilbake til 1934.».