Asfalterer vidda for 41,7 millioner

Veien over Hardangervidda skal dekkes av 55.000 tonn ny asfalt i løpet avsommeren. FOTO: CREATIVE COMMONS

Veien over Hardangervidda skal dekkes av 55.000 tonn ny asfalt i løpet avsommeren. FOTO: CREATIVE COMMONS

Artikkelen er over 4 år gammel

Skal legge 55.000 tonn asfalt over Hardangervidda.

DEL

I slutten av mai går arbeidet med å legge ny asfalt på riksvei 7 fra Geilo til Brimnes i gang. Arbeidet er ventet ferdig til vinteren, skriver Hardanger Folkeblad.

Statens vegvesen har nå signert kontrakt med NCC, som på oppdrag for etaten skal legge nærmere 55.000 tonn asfalt på veistrekningen over fjellet. Totalt skal 63 kilometer vei asfalteres. Prislappen på arbeidet er 41,7 millioner kroner.

Solid og stabil produksjon

– Vi er svært fornøyde med å vinne dette oppdraget. Kontrakten med Statens vegvesen sikrer oss solid og stabil produksjon ved våre asfaltfabrikker på Tau og i Etne, og involverer en god del folk både i asfaltproduksjon og asfaltlegging, sier områdesjef i NCC, Andre Waage, i en pressemelding.

I tillegg til egne folk involverer kontrakten en rekke underleverandører for transport av asfalten både med båt til Brimnes fergekai og videre lastebiltransport ut på rv 7.

Gjennom hele sommeren

Det vil bli lagt asfalt gjennom hele sommeren, og sikkerheten til trafikanter og asfaltarbeidere står i høysetet.

– Det kan være trangt på veien enkelte steder, og det vil i perioden være mange turister på denne veistrekningen over Hardangervidda. Det krever fokus på sikkerheten under arbeidet fra vår siden, sier Waage.

Artikkeltags