Etter påkjørselen gikk faren, Vegard Svolsbru Holtren, ut med en etterlysning på Facebook. Han ønsket kontakt med kvinnen som kjørte på sønnen hans. Selve påkjørselen skjedde fredag kveld ved 23.15-tiden.

Sønnen Linus er på vei over et fotgjengerfelt på sykkel og registrerer at det kommer en bil, men den er et stykke unna. Likevel ender det med en påkjørsel der Linus blir slengt opp på panseret og havner i grøften.

Linus slapp unna med noen skrubbsår og et hovent kne, men sykkelen, mobiltelefonen og klærne ble ødelagt.

Den aktuelle sjåføren kjører Linus hjem, mens en annen bilist kjører sykkelen hans hjem. Etter hvert viser det seg at telefonnummeret som faren får av kvinnen ikke er i bruk og han la ut en etterlysning på sosiale medier – noe som igjen førte til TAs omtale av hendelsen.

– Jeg prøver etter hvert å sende en melding til kvinnen, men får ikke noe svar. Da jeg prøver å ringe får jeg beskjed om at nummeret ikke er i bruk. Da begynte jeg å lure litt, sa Svolsbru Holtren til TA.

Han tar derfor kontakt med politiet og opplyser at det var snakk om en Toyota med KJ-skilt.

– Kanskje hun i forfjamselsen bare ga meg feil nummer. Det kan jo skje. Jeg skal ikke påstå at hun ga meg feil nummer med vilje, sa Svolsbru Holtren.

Sent lørdag kveld fikk han et anonymt tips.

Bommet på to tall

– Jeg fikk et tips lørdag kveld – fra en som ikke vil si hvem han er – men det må være lov. Jeg fikk oppgitt en mulig adresse som jeg kjørte til – og der sto bilen. Det var ingen tvil – bilen hadde skader i fronten, sier Svolsbru Holtren.

Han sjekket telefonnumrene som var tilknyttet adressen og oppdaget fort at ett av numrene var nesten identisk med det kvinnen hadde gitt ham kvelden før.

– Det var to siffer som var ombyttet så dette handlet nok ikke om noen som har prøvd å slippe unna, bare en misforståelse i kommunikasjonen mellom oss.

Svolsbru Holtren har likevel ikke fått kontakt med kvinnen når TA snakker med ham. Han har sendt en SMS, som ikke er besvart.

– Nå er det langhelg og helligdager – så jeg tar opp tråden på tirsdag. Dette ordner seg nok, men om vedkommende ikke ønsker å være med å løse dette – eller forsikringsselskapet krever det – vil jeg anmelde saken. Det vil tiden vise, sier Svolsbru Holtren.

– Hvordan går det med Linus?

– Det går veldig bra. Han halter litt og kneet er litt hovent, men han var heldig og det går kjempebra. Heldigvis.