Fagforbundet og Norlandia-barnehagene i Spekter møttes til mekling i kveld. Fristen for å komme til enighet var satt midnatt. 45 minutter før fristen melder Fagforbundet at de har kommet til enighet og at streiken er avblåst.

Konflikten handlet om pensjon for de ansatte. Til sammen 28 ansatte fra Borgeenga barnehage på Hovenga og Akrobaten barnehage på Vestsiden i Porsgrunn risikerte å gå ut i streik. Nå kan de juble for fullt gjennomslag for pensjon.

Det blir nå en barnehagepensjon på lik linje med andre private barnehager. Dette er en sak fagbevegelsen har kjempet for i flere år, opplyser Fagforbundet i en pressemelding sent onsdag kveld.

– Vi gleder oss over at vi vinner fram med hovedkravet vårt. Det betyr mye for de ansatte i Norlandia-barnehagene. Dette har vært en viktig kamp for en rettferdig pensjon, en pensjon som er lik for kvinner og menn og som varer livet ut, sier Mette Nord, leder i Fagforbundet i pressemeldingen.

– Vi krevde likeverdig pensjon for alle de private barnehagene, som er lik uavhengig av hvor de jobber og hvem som er eiere. Det gleder vi oss til å fortelle til de ansatte som sto klare til å streike for pensjonsrettighetene sine, sier Lizzie Ruud Thorkildsen, forbundsleder i Delta i pressemeldingen.