Gå til sidens hovedinnhold

Varsler 30-40 mm nedbør til helgen

Artikkelen er over 1 år gammel

Det går mot en grå og fuktig helg i Telemark. Det ventes en god del nedbør.

På Sør- og Østlandet blir det ikke den beste helgen. Det blir mye skyer. Regn, sludd og snø i perioder, sier vakthavende meteorolog Kristian Gislefoss.

På Sørlandet og i Telemark vil det være noe mer nedbør med en total mengde på 30–40 millimeter i løpet av helgen.

Om nedbøren kommer som regn eller snø avhenger av hvor i fylket du befinner deg. I Grenland er det meldt om et par plussgrader både lørdag og søndag.

Bedre i Midt-Norge

– De som helt klart får det fineste været til helgen, er Midt-Norge. Til dels også Nord-Norge i ytre strøk. De får minst skyer, sier vakthavende meteorolog Kristian Gislefoss ved Meteorologisk institutt til NTB.

De siste dagene har vært preget av mye vær og vind som har gitt stengte veier og farevarsel. På Vestlandet vil det roe seg utover dagen på torsdag. I det meste av landet blir det ganske rolig utover ettermiddagen torsdag. Unntaket er Svalbard, hvor det fortsatt vil være mye vind.

Fredag kommer det på nytt et lavtrykk inn mot Sør-Norge. Da vil det på ny komme nedbør og bli vindfullt noen steder.

Det blir oppholdsvær på kysten av Møre og Romsdal og Trøndelag gjennom hele helgen. I Møre og Romsdal er det meldt sørøstlig vind med oppholdsvær.

Det blir mye sol mange steder særlig i ytre strøk. I indre Trøndelag og i fjellområder i Møre og Romsdal er det meldt noe mer skyer.

– I Midt-Norge blir det en veldig fin helg og ikke så veldig kaldt. Det vil ligge mellom null og et par minus, sier Gislefoss.

Blandet drops på Vestlandet

På Vestlandet sør for Stad vil det være perioder med mye nedbør. Gislefoss beskriver vestlandsværet som «blandet drops».

Vinden som har vært denne uken, vil minke utover torsdagen og erstattes av regnvær i lavlandet og snø i høyden. Det kan bli så mye som 30–40 millimeter nedbør på Vestlandet i løpet av torsdagen.

Fredag vil det være opphold og perioder med sol, før det blir mer regn for vestlendingene lørdag og søndag. Temperaturen vil stort sett ligge mellom tre og fem varmegrader.