Varden kjøpt opp av mediekonsern

TELEMARK: Varden går inn i en ny hverdag sammen med blant annet Fædrelandsvennen og Agderposten.

DEL

Den 19. september 2019 har Polaris Media ASA og Agderposten Medier AS inngått en avtale om sammen å etablere og utvikle et nytt mediehuskonsern på Sørlandet med virkning fra 1. januar 2020, skriver Polaris Media i en pressemelding.

Det nye selskapet vil hete Polaris Media Agder AS, hvor Polaris Media vil eie 51 % og eierne av Agderposten Medier vil kontrollere de resterende 49 %.

Konsernet vil også omfatte Agderpostens store og moderne trykkeri i Arendal samt en sammenhengende distribusjonsvirksomhet fra Flekkefjord i vest via Hovden i nord til Risør i øst.

Vil utvikle avisene

Polaris Media ser fram til å jobbe sammen med eierne og ledelse i Agderposten Medier for å utvikle disse mediehusene videre, og bidra til å lykkes med den digitale transformasjonen, i samspill med resten av Polaris Media, og i et strategisk samarbeid med Schibsted.

Nils K. Gauslaa blir adm. direktør for Polaris Media Agder og vil sammen med adm. direktør/sjefredaktør Eivind Ljøstad i Fædrelandsvennen inngå i konsernledelsen i Polaris Media.

Konsernet vil bestå av de 3 regionale mediehusene Fædrelandsvennen (Kristiansand), Agderposten (Arendal) og Varden (Skien) og de 6 lokale mediehusene Lister (Farsund), Lindesnes (Mandal), Søgne og Songdalen Budstikke, Vennesla Tidende, Lillesands-Posten og Grimstad Adressetidende.

TA er eid av Amedia som er landets største utgiver av lokale medier, sammen med 72 andre mediehus. Amedia Trykk og Distribusjon AS er landet største trykk- og distribusjonsselskap og består av sju heleide og tre deleide trykkerier, ett ark-trykkeri og 11 distribusjonsselskaper.

Artikkeltags