Det forklarte hun nylig i Telemark tingrett, hvor hun måtte svare for en rekke bedragerier på finn.no og forskjellige Facebook-grupper for kjøp og salg.

Det var i perioden fra januar til juni i fjor at den nå 32 år gamle skienskvinnen la ut falske annonser på finn.no og noen Facebook-sider. Flere private kjøpere overførte penger til henne for alt fra dyre klokker til iphoner og gullsmykker, uten at de fikk noen vare i retur.

Politiet fikk imidlertid ikke noen vanskelig etterforskningsjobb, siden kvinnen brukte sitt eget fulle navn i kontakten med personene hun lurte, og hun brukte også sitt eget kontonummer til bedrageriene. Samlet lurte hun til seg litt over 30 000 kroner.

Råkjørte i Mælefjelltunnelen

I tillegg til de nevnte bedrageriene, erkjente kvinnen straffskyld for råkjøring i Mælefjelltunnelen i Seljord 2. mai i fjor, da hun kjørte i 116 km/t i 80-sona. Hun tilsto også tre tilfeller av kjøring uten gyldig førerkort, hvor av ett av tilfellene var den nevnte råkjøringa i Seljord.

– Tiltalte har forklart at hun tidligere var rusavhengig og at hun etter at de straffbare handlingene fant sted har gjennomgått en rehabiliteringsprosess og at hun nå er rusfri. Hun er i en prosess for å etablere en ny tilværelse og har brutt med gamle bekjente i rusmiljøet. Retten er enig med aktor i at tiltaltes personlige forhold sterkt tilsier en betinget fengselsstraff. Tiltalte dømmes til 45 dagers betinga fengsel med en prøvetid på to år, heter det i dommen fra dommerfullmektig Tamar Thorud og meddommerne Timothy Vivian Johnstone og Kristine Aaltvedt-Rønning.

Kvinnen er også dømt til å betale tilbake til sammen 30 597 kroner, fordelt på 11 fornærmede.

Aktor i saken var politiadvokat Kjetil Langbach, mens kvinnen ble forsvart av advokat Magnus Torfoss.