OPPDATERING: Ved 16-tiden opplyser politiet at de har gjort ytterligere undersøkelser på stedet. Det viste seg at meldingen politiet hadde fått inn var sterkt overdreven, og de to mennene som ble pågrepet ble løslatt.

Da politiet fikk oversikt i saken ble det klart at det var en kvinne i 70-årene som hadde ringt inn en bekymringsmelding etter at hun hadde sett mennene vise frem et luftgevær på en fest. Hva slags våpen dette var hadde hun tydeligvis ingen anelse om.

BEVÆPNET

Bevæpnet politi tok seg inn i huset på Gvarv i Sauherad torsdag ettermiddag. Et vitne til hendelsen forteller til TA at han skal ha sett fire-fem tungt bevæpnede politifolk ta seg inn i huset.

Det var ved 15-tiden torsdag ettermiddag at aksjonen fant sted.

MELDING OM TRUSLER

Operasjonsleder Petter Hovet ved Telemark politidistrikt bekrefter at politiet gjennomførte en aksjon på adressen på Skrivarfeltet torsdag ettermiddag.

To patruljer fra Grenland og en patrulje fra Notodden tok seg inn i huset etter meldingen om at noen hadde blitt truet med et våpen på stedet. Denne trusselen skal angivelig ha funnet sted natt til torsdag, opplyste Hovet rett etter at aksjonen var gjennomført.

PÅGREP TO PERSONER

- Vi gikk inn i huset, og beslagla et håndvåpen. To menn som begge er 38 år ble pågrepet på stedet. De er tatt med til arresten i Skien, der de skal svare for hvorfor de var i besittelse av våpenet.

Det skal ikke ha vært ytterligere dramatikk ved pågripelsen, og politiet fikk raskt kontroll over situasjonen. Ingen skal ha kommet til skade under aksjonen.