Flere politietpatruljer rykket fredag formiddag ut til en adresse på Follestad i Skien. Et vitne som TA har vært i kontakt med forteller at han så en mann komme gående med to våpen innpakket i ett teppe. Et rifleløp skal ha stukket ut av teppet, hvilket gjorde folk bekymret.

- Det ene våpnet var trolig et svartkrutt-gevær, det andre mener jeg var av typen Kragh-Jørgensen. Jeg valgte å ringe politiet med èn gang, sier øyevitnet til TA.

Vitner forteller videre at mannen ikke skal ha oppført seg truende.

BLE LAGT I JERN

Mannen skal ha gått langs Øvre Skottlandsvei, for han gikk inn i et hus i Sandvikvegen.

Politiet skal deretter ha gått til aksjon ved boligen i Sandvikveien. Det samme vitnet forteller videre at en kvinne og en mann ble lagt i håndjern av politiet på stedet.

Klokken 11.509 bekrefter politiet at de to personene som ble pågrepet var i besittelse av våpen. Dette skal ifølge politiet være tyvegods. De var også i besittelse av annen type tyvegods som tv og pc-er.

Tyvegodset skal stamme fra et innbrudd som ble meldt til politiet tidigere i dag.

Våpnene er stjålet fra en butikk i Skien. Politet kunne ikke svare på om våpnene var ladd da de nå pågrepene personene gikk rundt i boligområdet.

UNDERSØKER BIL

TA fikk tips om hendelsen klokken 11.15.

Politiet er fortsatt på stedet, og undersøker nå en bil som står parkert omlag 150 meter fra det aktuelle huset. Bilen som politiet nå sjekker ut er av merket Subaru, og er påsatt prøveskilter.

TA kommer tilbake med mer.