Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir koding et valgfag

Artikkelen er over 5 år gammel

PORSGRUNN: Elever ved tre skoler i Telemark får fra høsten tilbud om programmering som valgfag.

Pilotprosjektet med programmering som valgfag starter neste skoleår. 146 skoler fordelt på 53 kommuner får delta i forsøket.

I alt søkte 74 kommuner og ni friskoler om å være med. I Telemark er det tre ungdomsskoler som er pukket ut: Heistad, Vestsiden og Drangedal.

– Programmering blir en stadig viktigere ferdighet, og vi legger nå til rette for at flere kan lære å kode allerede på ungdomsskolen, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

I det nye valgfaget skal elevene blant annet lære hvordan datamaskiner og ulike dataprogram fungerer. De skal også få opplæring i programmeringsspråk og deres bruksområder.

– Å lære å kode gir elevene nye metoder for problemløsning, og muligheter til å jobbe kreativt. Å ta koding, spillprogrammering og 3D-design inn i skolen kan gjøre fagene mer relevante og motiverende, sier Røe Isaksen.

På sikt kan koding bli innført som et av de ordinære valgfagene som kan tilbys på alle skoler, understreker han. Et viktig mål med dette er å øke elevenes interesse for teknologi og realfag.