SISTE: Onsdag morgen melder imidlertid Brekka Kiøsteruds partifelle at hun nå meldt seg inn igjen i Høyre. Det bekrefter partifelle Emilie Schäffer overfor TA, onsdag.

Meldte seg ut

– Jeg har allerede varslet partiet sentralt og fylkespartiet. Kommunen har også fått beskjed. Jeg har nettopp meldt meg ut av Høyre, bekreftet sittende varaordfører Unni Brekka Kiøsterud da PD snakket med henne tirsdag ettermiddag.

Prosessen rundt forhandlingene i Bamble etter valget var dråpen som fikk begeret til å renne over for henne.

– Vi hadde en klar avtale om hvordan ting skulle være innad i partiet, med et forhandlingsutvalg som skulle melde tilbake til kommunestyregruppa og styret før de gjorde avtaler. Slik ble det ikke, og jeg kan ikke gå på akkord med meg selv og fortsette å være en del av et slikt system som jeg har opplevd de siste dagene, sier Brekka Kiøsterud.

Nok er nok

Tidlig i forhandlingene i forrige uke ringte PD med Brekka Kiøsterud og spurte hvordan det hadde gått i forhandlingene så langt. Da visste hun ikke en gang at forhandlingsutvalget var i gang. Allerede da begynte murringen over prosessen internt i Høyre.

Da Brekka Kiøsterud kom på jobb mandag morgen, og ble møtt med at det så godt som var gjort en avtale, der varaordførerplassen var forhandlet vekk, ble hun også mildt sagt overrasket. Og tirsdag gikk hun til det skrittet å melde seg ut av Høyre som parti helt og holdent. Hva hun gjør videre er det for tidlig å si noe om.

– Ikke fordi varaordførerplassen glapp

Unni Brekka Kiøsterud bedyrer at hun ikke trekker seg fordi hun er skuffet over at varaordførerposisjonen glapp.

– Det kan se ut som det er skuffelsen over å miste varaordførerplassen som gjør at du melder deg ut av Høyre?

– Jeg skjønner det, men det kan jeg forsikre at det ikke er. Jeg hadde fint håndtert at den plassen ble forhandlet bort, bare vi i Høyre hadde fått godt nok betalt for den. Jeg hadde også fint klart å sitte fire år i

opposisjon, selv om det naturligvis ikke hadde vært det samme. Det er splitt og hersk, både innad i Høyre og i politikken for øvrig, som jeg ikke lenger kan være en del av. Det strider mot min natur. Jeg kan ikke lenger stå foran elevene mine å forfekte at man må behandle hverandre med respekt og omtanke, og samtidig være en del av et system som er rake motsetningen, sier hun bestemt.

Dattera også

Sammen med varaordføreren har også hennes datter, Carine Paulgaard Kiøsterud, meldt seg ut av partiet. Hun var nominert på 14. plass på Bamble Høyres liste, men ble krysset opp til 11. plass på den endelige lista. Nå er hun også utmeldt av partiet, forteller varaordføreren.

Om det kommer flere utmeldelser, som sympatihandling til Brekka Kiøsterud, ville hun ikke spekulere i tirsdag.

– Jeg har allerede fått sympatierklæringer fra partifeller, men har ikke hørt mer enn det, sa Unni Brekka Kiøsterud til PD tirsdag.

Ikke politikken

Hun understreker at dette ikke har noe med politikken Høyre fører, verken lokalt eller sentralt, å gjøre.

– Jeg vet hvor jeg står politisk, men det er måten ting foregår på jeg ikke kan være en del av lenger, slår hun nok en gang fast.