Det er en sekshodet koalisjon som sitter med flertallet. Den består av Arbeiderpartiet, KrF, SV, Senterpartiet, Venstre og Miljøpartiet de Grønne.

Rødt har lovet å støtte, men inngår ikke i avtalen.

I det TA dukket opp på Rådhuset var de siste signaturene i ferd med å festes til papiret.

Flere hoder

I en åtteårsperiode nå har SV, Ap, Venstre og Senterpartiet samarbeidet på bakgrunn av en politisk plattform. Nå blir det enda flere som skal gå sammen.

– Vi skal nå manøvrere sammen, vi har vært fire nå i to perioder og det har fungert godt. Vi er flere nå, men jeg føler at det har vært en berikelse å få med nye hoder med nye tanker. De har vist under forhandlingene at de er kunnskapsrike, sier Hedda Foss Five, som nå får fortsette som ordfører i fire nye år.

En stor lettelse

Det tar hun som en stor lettelse og glede.

– Nå blir det sjampis i kveld, jeg får en venninne på besøk som har spart på flasken til en slik anledning, forteller hun.

Selv med 35 prosent oppslutning tok hun ikke ordførerstolen for gitt.

– Jeg har ikke tort å si noe høyt, før det har vært helt avgjort. Men nå kan jeg endelig det. Det har jo vært partier som har hatt 42 prosent av stemmene, uten å sitte igjen med ordføreren. Hun poengterer også at velgerne får en god uttelling, med seks partier i styring pluss det sjuende i bakhånda.

Strålende uttelling

Et annet parti som kan være strålende fornøyd er KrF. I kommunevalget fikk de samme antall som sist. I fylkestinget økte oppslutningen fra 7,1 til 8,1 prosent. Men nå sitter de med både varaordføreren i Skien og i fylkestinget.

– Det er veldig hyggelig å bli varaordfører, og det er en stor seier for oss. Vi har en mye bedre uttelling og er det nest største partiet i koalisjonen, sier Hans Edvard Askjer.

– Nå er jeg på voksenopplæring og skal søke gode råd. Dette blir spennende, sier varaordfører Erik Næs. MDG er også glade for å være med og lover å sette et grønt preg på bystyret.