Og går det slik Bakken tror og håper, vil Bypartiet ha åtte mandater i Skien bystyre.

– Jeg tror på 15 prosents oppslutning. Men over 10 prosent er sinnsykt bra det også, med tanke på at vi startet opp for et halvt år siden.

– Ingen andre

– Men uansett utfall på oppslutningen så er det ingen tvil om at Bypartiet er valgets vinnere, sier en stivpyntet Bakken med et fargesprakende oransje slips.

– Oransje ble partiets farge siden ingen andre partier har den farger, dessuten er det en fin farge, påpeker ordførerkandidaten.

– Regner med at du kan fjerne ordet kandidaten og bare bruke ordfører når valgresultatet foreligger, ler Bakken optimistisk.

Størst

På TAs velgerhjelp er det 19,4 prosent som har endt opp med Bypartiet, det gir partiet den nest største oppslutningen. Rett bak Ap med sine 21,1 prosent.

– Vi har også fulgt med der, og vi var i en lang periode det største partiet der. Så dette skal bli spennende, sier Bakken.

Samarbeid

– Hvem er aktuelle samarbeidsfeller for neste periode?

– Det vil være naturlig å tenke seg Høyre og Frp. Og vi er et godt alternativ for dem som ikke vil ha Hedda Foss Five (Ap) som ordfører, understreker Bakken og legger til at sjefen hans på Radio Grenland helst ikke ser ham i ordførerstolen.

– Nei, han vil ikke at jeg skal bli ordfører, ler Bakken.

– Men vi får se når de endelige tallene foreligger. Nå tror jeg heller ikke at verken Jørn Inge Næss (Frp) og Jan Terje Olsen (H) har lyst til å stemme på hverandre som ordfører.

Frivillige bidrag

Bypartiet har ikke hatt den store økonomien å rutte med som andre partier. Noe Bakken påpeker.

– Hos oss har økonomien vært basert på bidrag fra egen lomme og frivillige bidrag. Bypartiet holdt sin valgvake på Utestedet BAR i skien sentrum.