Det politiske spillet i Bamble fortsetter. Etter planen skulle Høyre, Frp, Sentepartiet og Venstre møtes nå klokken 19.30 for å gjøre unna det siste før en nytt flertall var stablet på beina. Der Senterpartiet i utgangspunktet skulle få varaordføreren.

Men etter at Høyres styre og kommunestyregruppe nå har hatt et møte, så er det hele igjen på spill. For Høyres medlemmer har gitt sin forhandlingsleder klar beskjed om at de ikke aksepterer at partiet gir fra seg varaordførerplassen sånn uten videre.

- Vi har ikke konkludert med noe som helst. Nå reiser vi bort for å forhandle med Venstre og Senterpartiet. Men de er ikke lenger en blokk med fem representanter. Nå er de to partier med henholdsvis en og to representanter, sier varaordfører Unni Brekka Kiøsterud.

- Spillet har endret seg, nå er det andre spilleregler, sier hun.

Dette skrev TA tidligere i kveld

Klokken 18.00 nå i kveld starter Høyre i Bamble møte der de skal vurdere den politiske situasjonen i kommunen. Det er fremforhandlet en avtale mellom H, Frp, Venstre og Senterpartiet. Men denne avtalen innebærer at Høyre mister varaordføreren.

Dette er noe ikke alle i partiet er like fornøyd med. Når det nå også er kjent at Arbeiderpartiet ikke vil utelukke et samarbeid med Høyre, og også eventuelt KrF, åpner dette også for en ny mulighet i Bamble.

- Vi skal ha vårt møte klokken 18.00. Der skal vi diskutere det som er situasjonen og de mulighetene som finnes, sier varaordfører Unni Brekka Kiøsterud.

TA følger saken utover kvelden.