- Hvis det er en mulighet for at jeg kan stå som direktemedlem i Telemark Høyre så ønsker jeg det. Det er ikke partiet jeg har problemer mer, sier Unni Brekka Kiøsterud.

- For meg handler ikke dette om Høyres politikk, men det handler om det mellommenneskelige, menneskene og relasjonene. Om det å bygge hverandre opp, ikke det motsatte, sier hun.

Les også: Varaordfører meldte seg først ut så inn igjen

Kan være direkltemedlem

Organisasjonssekretær i Telemark Høyre, Ole Espen Strand, sier at det er fullt mulig for Brekka Kiøsterud å stå som medlem i Telemark Høyre, hvis hun ikke vil være medlem av Bamble Høyre.

- Men det vil bety at hun ikke kan representere Høyre i kommunestyret i Bamble, der vil hun da måtte møte som uavhengig representant. Vi har hatt noen tilfeller av dette, selv om det ikke har vært mange ganger jeg har opplevd tilsvarende situasjoner, sier han.

Så det som da ser ut som Brekka Kiøsterud har gått både inn og ut av partiet det siste døgnet ender opp med at hun foreløpig har satt utmeldelse på vent.

- Jeg har fått mange flotte tilbakemeldinger. Både fra folk i eget parti, fra andre personer og fra folk i andre partier, så jeg avventer nå hva som vil skje videre, sier hun.

Dolket i ryggen

Brekka Kiøsterud føler selv at hun er blitt dolket i ryggen. Beskyldningene hagler mot henne, ikke minst på sosiale medier.

- Jeg har fått beskjed om at jeg ikke burde stått på førsteplass. At det er jeg som har ansvaret for at partiet gikk tilbake i Bamble under valget og andre lite hyggelige meldinger.

- Jeg vet jeg er en sterk person, at jeg kan ta mye plass, såpass kjenner jeg meg selv. Men det er jo ikke noe problem så lenge man respekterer hverandre, sier hun.

- Nå er det blitt jakten på en syndebukk, at jeg var for grådig.