Et samarbeid mellom Arbeiderpartiet, Høyre og KrF sikrer Hafdan Haugan ordførerjobben i Seljord. Haugan overtar fra Jon Svartdal, som har vært fungerende ordfører de siste to årene.

Ved valget i Seljord ble Arbeiderpartiet så vidt litt større enn Senterpartiet, men begge partiene fikk seks representanter i kommunestyret.

Samarbeidet mellom Ap, Høyre og KrF gir et flertall på 12 av de 21 plassene i kommunestyret. Høyre får varaordføreren, noe som da trolig blir Jon Svartdal.

I Kviteseid er det klart at det blir Arbeiderpartiet og Tarjei Gjelstad som får og blir ordfører. Men det gjenstår samtaler med Senterpartiet om det politiske innholdet.

I Hjartdal er Bengt Halvard Odden (AP) ny ordfører og Nils Olav Hovde ( KRF) ny varaordførar. Arbeiderpartiet fikk syv mandater i kommunestyret mens KrF fikk to mandater. Og selv om Ap ble den store taperen i Hjartdal og gikk tilbake fra en oppslutning på over 60 prosent, beholder partiet både statusen som det største partiet i Hjartdal og de beholder ordføreren.