- Jeg tror rett og slett Ap og Høyre må sette seg ned å prate sammen. Det vil være til det beste for byen, det er det eneste langsiktige, stabile som er mulig å få til for kommunen. Det sier Hans Edvard Askjer, førstekandidat for KrF i Skien.

- Skal alle småpartier være med så blir det så fragmentert og så mange særinteresser å ta hensyn til, at det blir umulig å få på plass gode og langsiktige strategier. Jeg vet dette er utradisjonelt, men med den situasjonen som nå er i Skien må vi også tørre å ta noen utradisjonelle valg, sier han.

Askjer avviser heller ikke at KrF kan tenke seg å være med i et samarbeid med Ap og Høyre. Disse tre partiene ville i såfall ha et styringsdyktig flertall i Skien bystyre. Slik resulatet er nå vil også Ap og Høyre ha flertall alene.

Askjer legger heller ikke skjul på at dette er en måte å holde Bypartiet, som har gjort et brakvalg i Skien, ute av innflytelse.

- Jeg definerer Bypartiet til å være et parti til høyre for Frp. Et samarbeid med disse to partiene kan jeg si er ganske så umulig for oss å være med på i Skien, sier Hans Edvard Askjer.