Både Miljøpartiet de grønne og partiet Rødt kommer nå inn i Telemark fylkesting, Begge med en representant hver. Valgresultatet viser at Arbeiderpartiet går litt fram i fylkestingsvalget men uten at dette gir noen endringer på antallet mandater, partiet vil fortsatt ha 16 representanter i fylkestinget.

Høyre gjør et dårlig fylkestingsvalg, går tilbake over fem prosent og ender opp med en oppslutning på 16,6 prosent. Fortsatt det nest største partiet, men mister fire representanter i fylkestinget og står igjen med seks i fylkestinget.

Frp beholder rollen som det tredje største partiet med en oppslutning på 12,5 prosent mens Senterpartiet får 11,2 prosent. Begge partiene får fem representanter i fylkestinget. Ingen endring for Frp mens Sp får ett nytt mandat.

SV beholder sine to representanter i fylkestinget mens KrF beholder sine tre. Venstre ser derimot ut til å miste ett av to mandater.

Alt ligger ut ifra dette an til at Sven Tore Løkslid og Arbeiderpartiet overtar fylkesordførerkjedet. Men ingen skal ta noe for gitt når det gjelder Senterpartiet. Denne perioden har de styrt med Ap. Men det gjenstår å se hva partiet gjør nå.