Hedda tok velgerhjelpen - resultatet ble ikke som forventet

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: – Jeg ble visst SV-er. Hmm, kanskje jeg må bytte parti. Skiensordfører Hedda Foss Five fra Ap traff ikke helt riktig da hun tok TAs velgerhjelp for Skien.

DEL

Det hjalp ikke Hedda Foss Five veldig mye at hun tok testen en gang til heller. Resultatet ble det samme

Tomas Bakken fra Bypartiet var derimot langt heldigere. Han fikk full klaff.

– Selv om jeg så at det var noen spørsmål jeg ikke var helt enig med partiet om, så landet jeg helt riktig til slutt, sier nykommeren i politikken i Skien.

Og nei, det var ikke bare spørsmål om veier og biler.

– Vi har samarbeidet tett med SV gjennom mange år, du skal se jeg har blitt påvirket. Ja ja, er vel fare for at jeg kan få litt kjeft nå, sier Hedda Foss Five med en solid latter på lur.

Egen velgerhjelp

TA lanserer i dag en egen velgerhjelp for samtlige kommuner i Telemark. Ved å klikke seg inn via nettsidene til TA er det bare å velge riktig kommune å sette i gang. Mellom ti og tjue lokale spørsmål venter deg som velger, i tillegg til ti mer nasjonale spørsmål.

Ved å gå gjennom disse spørsmålene er det meningen at du som velger skal få en pekepinn på hvilket parti som står nærmest dine egne meninger i en del forskjellige saker og spørsmål.

Treffer ganske godt

Både Tomas Bakken og Hedda Foss Five mener de treffer godt. Det var ikke store forskjellen på SV og Ap for Hedda Foss Five, de to var omtrent jevnstore.

– Når vi treffer såpass godt begge to så tyder jo det på at denne velgerhjelpen fungerer. At man har fått med spørsmål som angår Skien. Jeg har tatt noen andre tester som jeg ikke synes har fungert like godt, sier Tomas Bakken.

– Det er bra at det er såpass mange lokale spørsmål, sier Hedda Foss Five.

Var usikker på forhånd

Allerede før de startet med å gå gjennom de 30 spørsmålene knytta til Skien ga begge to beskjed om at de var usikre.

– Det kan jo være at jeg havner på noe helt annet. Men krisen hadde vel vært hvis jeg havna hos Bypartiet. Da måtte jeg tatt en alvorsprat med Tomas, sier Hedda Foss Five.

Det er dermed for TA bare å oppfordre flest mulig til å gå inn å ta velgerhjelpen. Vi håper vi kan være til hjelp for deg med å finne fram til et parti som står deg nær. Kanskje ender det opp med at du finner ut hvilket parti du egentlig tilhører, slik Hedda Foss Five gjorde.

Artikkeltags