Bemerkningen ble godt mottatt blant de rundt 60 medlemmene av partiet som applauderte høylytt. For selv om de fleste var svært spente, var det optimistisk stemning i de nye partilokalene på Herkules. Med noe godt i glasset, godt mat og høye forventninger lå det an til å bli en fin valgvake.

Beholde de vi har

Bypartiets frammarsj i Skien så ikke ut til å bekymre ordfører Hedda Foss Five eller noen av de andre kandidatene nevneverdig i går kveld, men Foss Five innrømte at hun var spent.

– Telemark er litt kjent for at det oppstår protestpartier innimellom. De gjør det som regel godt ved ett valg, men forsvinner raskt ved neste, sier hun og benyttet anledningen til å skryte av valgkampen.

– Det har vært en veldig fint gjennomført valgkamp. Jeg tror ikke vi kunne gjort det særlig bedre. Vi har vært veldig synlige under hele valgkampen, så nå er det opp til velgerne, sier hun.

Selv tror og håper hun at partiet skal få beholde de 21 kommunestyrerepresentantene partiet har i Skien.

– Det vil jeg være fornøyd med. Og så håper jeg at vi kan klare å ta et par ordførerverv til i fylket.

– Fikk oss en trøkk

Fylkessekretær Odin Adelsten Bohmann innrømmer at han er spent på hvordan Bypartiet vil påvirke sammensetningen i kommunestyret i Skien.

– Vi fikk oss en trøkk da vi så hvordan Bypartiet lå an på forrige måling, så det blir spennende, sier han.

Også Adelsten Bohmann var optimistisk med tanke på antall ordførere fra Ap på fylkesbasis.

– Jeg tror vi tar flere ordførerverv enn vi har i dag!

Stortingsrepresentant Terje Lien Aasland gratulerte medlemmene med en godt gjennomført valgkamp og en fantastisk innsats.

– Dette er årets lengste dag, men jeg tror vi ligger godt an. Nå har tiden kommet for å senke skuldrene og nyte resultatet.