Høyre ser ut til å gå på en kjempesmell i Seljord. Det å skulle kombinere det å være stortingsrepresentant med det å være ordførerkandidat ser ikke til å være noen heldig kombinasjon. Det ser det ut til at Solveig Sundbø Abrahamsen nå får merke.

Det kan se ut til at Høyre går tilbake med over 20 prosentpoeng, samtidig som Senterpartiet ser ut til å bli den store vinneren med en oppslutning på langt over 30 prosent. Det betyr ordførerskifte i Seljord.

I Drangedal ser det også ut til å gå mot ordførerskifte. Arbeiderpartiet klarer ikke å samle den oppslutningen man trenger. Her ser det ut til at Tor Peder Lohne fra Senterpartiet kommer til å ta over ordførerklubba.

I Fyresdal er det to partier som stiller til valg, Senterpartiet og Arbeiderpartiet. Prognosen tyder på at det er Arbeiderpartiet som kommer best ut av dette, og at Erik Skjervagen kan fortsette som ordfører.

Også i Tokke kan det se ut til at det blir ordførerskifte. Det ser nå ut til at Senterpartiets og ordførerkandidat Jarand Felland får over 50 prosent av stemmene i kommunen. Dermed også rent flertall og ordfører.