Jon Pieter Flølo som ordfører og Heidi Herum fra Senterpartiet som varaordfører. Det er resultatet av forhandlinger mellom Frp, Høyre, Senterpartiet og Venstre. Spørsmålet er om Høyres partiorganisasjon vil godta å gi fra seg varaordføreren. Det blir avgjort på møte i kveld.

FLØLO FAVORITT

Dagens ordfører i Bamble, Jon Pieter Flølo, er nå favoritt til å fortsette som ordfører i Bamble. For søndag ettermiddag ble det brudd blant sentrumspartiene i Bamble. Bruddet endte med at Senterpartiet og Venstre bestemte seg for å gå til Frp og Høyre for å fortsette forhandlingene.

- Det ble litt for heftige krav fra KrF. Når Venstre valgte å bryte, ble vi enige om å gå videre med Venstre og samtaler med Høyre og Frp. Vi hadde sent søndag gode sonderinger med disse partiene og resultatet av dette får vi i kveld, sider forhandlingsleder for Senterpartiet i Bamble, Torstein Dahl.

SP FÅR VARAORDFØRER

- Vi er enige om at Senterpartiet/Venstre skal få varaordføreren i de samtalene vi har hatt med Høyre og Frp. Da er det naturlig at det er Heidi Herum fra Senterpartiet som blir varaordfører, sier Venstres Knut Magnus.

Det store spørsmålet i forhandlingene i Bamble er da hvorvidt Høyre, med sine fire representanter i kommunestyret, er villige til å gi fra seg varaordførerposisjonen, siden partiet er det tredje største i kommunestyret, dermed også større enn Senteraprtiet og Venstre til sammen.

AP OG HØYRE

- Vi skal vel ikke utelukke at Høyre og Arbeiderpartiet finner sammen, men det vil vel bli avklart i løpet av kvelden, sier Knut Magnus.

Et samarbeid mellom Høyre og Ap vil være nok til å gi et flertall for Hallgeir Kjeldal som ordfører og dermed en fortsettelse for Unni Brekka Kiøsterud som varaordfører.

DÅRLIG BEHANDLET 

- Vi føler oss vel dårlig behandlet. Jeg trodde nesten dette var på plass, til vi fikk en overraskende beskjed i går, sier Arbeiderpartiets ordførerkandidat, Hallgeir Kjeldal.

- Vi viste det var tøft i sentrum, men at Senterpartiet og Ventre ikke ga oss en mulighet engang før de gikk til Frp og Høyre overrasker meg. Ikke minst overrasker Senterpartiet meg. Jeg synes dette har vært et uredelig spill, sier Kjeldal.

Som legger til at siste ord ikke er sagt enda.

Men kabalen vil bli avgjort i kveld. Nøkkelen blir hvilken beslutning Høyre faller ned på. Om de vil fortsette i et borgerlig samarbeid uten varaordfører, eller om de går til Ap og dermed beholder varaordføreren.