- Vi kan dette helt ut

HAR TRO PÅ PLASS: Høyres Torbjørn Røe Isaksen har tro på en stortingsplass. - Men dette er så jevnt at vi også kan risikerer å bli stående helt uten plass etter valget.

HAR TRO PÅ PLASS: Høyres Torbjørn Røe Isaksen har tro på en stortingsplass. - Men dette er så jevnt at vi også kan risikerer å bli stående helt uten plass etter valget. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

En uke før valget er det helt jevnt mellom Torbjørn Røe Isaksen fra Høyre og Sigvald Oppebøen Hansen fra Ap. - Vi kan dette helt ut hvis ikke folk stemmer på meg, sier Torbjørn Røe Isaksen.

DEL

- Dette er så jevnt som det er mulig å få til. Her er det ingen ting som vil være avgjort før alle resultatene er på plass valgnatta. I verste fall kan det hende det må fintelling til også, sier Torbjørn Røe Isaksen.

På dagens meningsmåling utført av TNS Gallup for TA og NRK Østafjells er det omtrent så jevnt som det er mulig. Sigvald Oppebøen Hansen holder fortsatt på femtemandatet. Men bare med en margin på 20 stemmer ut i fra denne målingen.

KAN DETTE HELT UT

- Vi skal være klar over at i verste fall kan vi dette helt ut. Får vi ikke femtemandatet er det ingen garanti for at vi får utjevningsmandatet. Det kan havne i et annet fylke for Høyre sin del. Så eneste garantien jeg har for en stortingsplass er at folk stemmer på meg og Høyre. Får vi rundt 11 prosentpoeng så vil vi ha en reell mulighet til å kapre dette viktige mandatet, sier Røe Isaksen.

På dagens meningsmåling ligger Høye med en oppslutning på 10,1 prosentpoeng, noe som er en liten tilbakegang.

På en måling i Varden lørdag hadde partiet 10,8 prosentpoeng i oppslutning.

KAMP MOT AP SISTE UKE

- Den siste uka vi får inn i nå så er det Ap som vil være vår hovedmotstander. Kampen vil stå mellom Sigvald Oppebøen Hansen og meg. En kamp mellom Sigvald som har sittet i 16 år og jeg som stiller for første gang. Her vil fokuset vårt være siste uka av valgkampen, sier Torbjørn Røe Isaksen.

- Jeg tror vi skal kunne klare dette. Det er mange som har stemt Høyre tidligere som ikke har bestemt seg enda. Får vi stemmene deres så kan dette gå bra. Men det hjelper ikke at folk gir oss gode tilbakemeldinger når vi er ute om de ikke går å stemmer også, sier Torbjørn Røe Isaksen.

AP OPP FRP NED

På dagens meningsmåling er det større utslag for flere av partiene enn det har vært på våre tidligere målinger denne valgkampen.

Ap detter fra 37,8 prosentpoeng til 36,1 prosentpoeng. Frp går derimot fram, fra 28,0 prosentpoeng til 28.9 prosentpoeng.

Men også blant de mindre partiene er det utslag. SV sørger for at det fortsatt er rødgrønn dominans i Telemark, partiet går fra 6,2 til 7,4 prosentpoeng.

Samtidig får KrF fra 6,4 til 7,6 prosentpoeng og nærmer seg dermed valgresultatet fra 2005 på 7,8 prosentpoeng.

Venstre går litt fram og Sp litt tilbake på denne målingen.

Artikkeltags