Gå til sidens hovedinnhold

Uvanlig mange får sjansen med landets beste: – De har jobbet veldig godt

SKIEN/GRANSHERAD: Spillerutvikler Tor Arne Svartangen er strålende fornøyd med at uvanlig mange telemarkinger får sjansen sammen med landets beste fotballspillere i august. En av dem er Liv Marita Aasdalen fra Gransherad.

Hun er blant de 13 telemarkingene som blir å finne under Equinors Talentleir på Kjølnes eller på landslagssamling i august.

– Det var veldig stas å bli tatt ut til denne leiren, det ga meg en skikkelig mestringsfølelse. Jeg har jo jobbet hardt for å få dette til, smiler 14-årige Liv Marita Aasdalen i samtale med avisa Telen.

Hun kommer fra lille Gransherad, og spiller til daglg i Sauland.

En av dem som er imponert over 14-åringen fra Gransherad er spillerutvikler i NFF Telemark, Tor Arne Svartangen.

– Hun har gjort en veldig god jobb i den perioden vi har vært inne i, og viser at hun er en tøff og god forsvarsspiller. Hun er en spennende spiller.

Sammen med Aasdalen skal tolv andre fotballtalenter fra Telemark i alderen 14 til 16 år vise seg fram i august (se egen faktaboks).

– Jeg kan ikke huske at vi har hatt med så mange på likt tidligere, det må være en stund siden, så det er veldig gledelig. Det viser at klubbene - og ikke minst spillerne selv har jobbet veldig bra dette pandemi-året, roser Svartangen, og legger til:

– På landsbasis er vi på høyde med mange av de andre kretsene, til tross for at vi er en relativt liten fotballkrets.

Nå jobben begynner

Liv Marita Aasdalen gleder seg veldig til leiren som går av stabelen 7.-11. august.

– Jeg gleder meg veldig, og er jo litt stolt over at jeg har fått det til. Likevel vet jeg at det er nå jobben begynner, og jeg må fortsette å stå på og trene mye, sier Aasdalen som har spilt fotball i snart 10 år, og har store planer om å fortsette i lang tid.

14-åringen starter i niende klasse på ungdomsskolen i Gransherad til høsten, men har allerede lagt planer for videregående. – Jeg kommer nok til å søke meg inn på NTG (Norges Toppidrettsgymnas) i Bærum. Håper jeg kan klare å komme inn. Jeg trener omtrent hver eneste dag, og det tror jeg nok er avgjørende for å få til en god utvikling på fotballbanen.

Liv Marita har vært på sonelaget siden hun var 12 år, og ble tatt ut til kretslaget i fjor, men koronapandemien satte en stopper for kretsens aktiviteter og påvirket også seriespillet der man kun har møtt lokale lag.

På sensommeren blir det derimot både talentleir og andre motstandere for Liv Marita.

FAKTA

Telemarkinger som skal på talentleir eller landslagssamlinger:

Equinor Talentleir, J14 og G14: Jenter: Liv Marita Aasdalen (Sauland), Emma Kasnes (Herkules) og Mari Wærstad (Fossum). Gutter: Oliver Revhaug Moen (Urædd) og Lars Almankås (Storm).

Landslagssamling, J15 og G15: Jenter: Sunniva Tangen Andersen, Lina Bae Andersen og Julie Olsen Blådammen (alle Stathelle). Gutter: Oliver Jordan Hagen, Fanuel Tewelde (begge Odd) (landslag). Filip S. Kimerud (Odd) (skyggelandslag).

Landslagssamling, G16: Gutter: Brage Evensen (Pors) og Anders H. Ryste (Odd).